*Nettavisen* Sport.

Svindals store spørsmål: - Føler ikke jeg er langt unna

SPENT: Aksel Lund Svindal føler han er i nærheten av toppnivået, men han er usikker på grunn av manglende renn-kjøring.

SPENT: Aksel Lund Svindal føler han er i nærheten av toppnivået, men han er usikker på grunn av manglende renn-kjøring. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Den norske alpinstjernen er spent på hvilket nivå han holder før sesongstarten.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Aksel Lund Svindal har ikke konkurrert siden alpin-VM i Beaver Creek i februar forrige vinter.

Med sesongstart til helgen, er han fremdeles ikke sikker på om han er tilbake på toppnivået alle nordmenn så inderlig ønsker ham tilbake på.

- Jeg er nok ikke langt unna, føler jeg. Men jeg er ikke helt der jeg var, men det er ikke så langt unna. Så lenge jeg kommer dit til Lake Louise, så er det viktigst, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Rennene i Lake Louise er et stykke unna, og går ikke av stabelen før i slutten av november.

Lenge siden konkurranse
Han er fullstendig klar over hva som mangler før han er tilbake på toppnivået han har vært på før.

- Det er lenge siden jeg har konkurrert. Vi har kjørt mye på trening, men vi har ikke kjørt så mye mot utlendinger på tid, så vi vet ikke hvor fort jeg kjører i forhold til de, forklarer han.

Sesongstarten til helgen, i østerrikske Sölden, er han meget tvilende til om han kjører. Nå er fokuset å finne tilbake til råskapen i bakken.

- Jeg har kjørt mer grunntrening i år. Jeg har ikke hatt så mange økter med «renn-tempo». Det er det jeg mangler litt nå, da. Passe på at ting funker, men jeg tror det skal funke. Jeg trenger litt mer tid før jeg er sikker på at det sitter, sier han smilende.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Kjetil Jansrud er glad for å ha Lund Svindal tilbake på laget denne sesongen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sterkt lag
Under opptreningen har han hatt god drahjelp av forrige sesongs beste fartskjører i verden, Kjetil Jansrud.

Å ha en lagkamerat på det nivået, mener Lund Svindal har vært viktig på veien tilbake mot toppen.

- Hvordan har du matchet Kjetil på trening?

- Helt greit. Han har nok vært hakket bedre, men ikke så voldsomt mye. Det er derfor jeg sier at jeg føler meg ganske ok, smiler han.

- Hvor viktig har det vært for deg å ha en lagkamerat på nivået til Kjetil under opptreningen?

- Det har vært viktig. Når han kjører, og Aleksander (Aamodt Kilde) holder høyt tempo på trening, det gjør at vi har mye bedre målestokk internt i laget, bedre enn på mange år. Det er verdt noe det, altså.

- Det er vanskelig å lyve og si at man kjører bra hvis man blir knust, og du blir knust hvis du ikke kjører bra, forklarer han.

Gleder seg over Lund Svindal
Kommende sesong innrømmer han at han har en drøm om å vinne verdenscupen sammenlagt, men han påstår samtidig at det ikke er noe han tenker mye på.

- Det er mulig, men det er ikke hovedmålet. Målet er å komme tilbake til at jeg står på start, med Kjetil og flere andre, og at jeg skal kunne kjøre om seiere. Være der at det er spennende hver helg, sier han offensivt.

Jansrud er glad for å ha tilbake romkompis Lund Svindal denne sesongen, og han håper og tror at lagkameraten vil være en tøff utfordrer den kommende sesongen.

Men han tror også at han vil være favoritt i duellene de to i mellom.

- På ditt beste så tar du ham?

- Ja, jeg håper jo det, da. Det er jævla dårlig motivasjon i det å tro at du på ditt beste ikke kan slå de rundt deg. Det er «given». Jeg tenker du får de samme svarene fra ham, jeg, sier en smørblid Jansrud til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.