*Nettavisen* Sport.

Syk Tønseth erstattes av Golberg

KOMM ER INN: Pål Golberg kommer inn for en syk Didrik Tønseth i OL. Foto: Elvis Piazzi (AP / NTB scanpix)

Sår hals stopper Didrik Tønseth.

14.02.14 08:46

Sår hals gjør at Didrik Tønseth har meldt forfall til fredagens 15 kilometer klassisk i Sotsji-OL. Han erstattes av Pål Golberg.

Tønseth har fått svært sår hals og kan ikke stille til start på 15-kilometeren. Dermed får Golberg sjansen.

I tillegg til Golberg skal Eldar Rønning, Chris Jespersen og Martin Johnsrud Sundby i aksjon i langrennsløypen kl. 11.

Petter Northug fikk ikke lov til å gå fredagens 15 kilometer, og da laget ble offentliggjort opplyste landslagstrener Trond Nystad at det var tett mellom Tønseth og Golberg om den siste plassen. Golberg har hele tiden forberedt som om han skulle gå, og han har vist tidligere i sesongen. Han vant verdenscuprennet i Lillehammer på denne distansen første helgen i desember.

Etterpå seieren ble han syk, og det tok tid før han kunne stille i skirenn igjen. Golberg er ikke blant favorittene denne gangen.

Johan Olsson, Dario Cologna, Marcus Hellner, Alekséj Poltoranin og Martin Johnsrud Sundby er blant de største favorittene til en plass på pallen. Russerne stiller uten sine to beste menn, Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin.

Det er et aldeles strålende vær i OL-området, og det ligger an til en ny varm dag der smurningen under skiene kan bli helt avgjørende for utfallet av rennet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.