RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykdom kan ødelegge Fourcades langrennsdrøm

SYK: Martin Fourcade sliter med kyssesyken.
SYK: Martin Fourcade sliter med kyssesyken. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
- Han bør droppe langrennsprosjektet, sier ekspert.

Regjerende verdenscupvinner i skiskyting Martin Fourcade fortalte i Holmenkollen i mars at han ville satse på langrenn den kommende sesongen.

Franskmannen som har vunnet verdenscupen sammenlagt tre år på rad var klar for nye utfordringer, og ville blant annet satse på VM i Falun neste år.

Nå kan imidlertid kyssesyken sette en stopper for Fourcades langrennsprosjekt. 

- Komplisert
Sykdommen har hindret 26-åringen i å trene for fullt denne sommeren, og nå ser ikke Fourcade lenger for seg å kunne konkurrere i to grener.

- Jeg har fortsatt ikke tatt en avgjørelse, og jeg vil ikke ta noen endelig beslutning ennå. Men det er klart at dette har gjort utfordringen vanskeligere, sier Fourcade til L'equipe. 

- BØR KUTTE UT LANGRENNSPLANENE: Halvard Hanevold tror Martin Fourcade gjør lurt i å droppe langrennsprosjektet sitt i vinter.

- Det å komme tilbake 100 prosent i en gren er allerede en stor utfordring, mens det å komme tilbake i to grener virker å være veldig komplisert. Vi får ta en dag om gangen. Alt avhenger av formen min. Jeg tar en beslutning i slutten av november når løpene nærmer seg, sier franskmannen.

- Smart å kutte langrenn
Halvard Hanevold, olympisk mester i skiskyting, tror Fourcade hadde gjort lurt i å droppe langrennsprosjektet.

- Jeg har ikke helt kontroll på hvor mye han har fått trent, men sykdommen setter han ganske mye tilbake. Jeg vil tro at det vil være smart å kutte ut langrennsopplegget, og i stedet konsentrere seg om skiskyting. Jeg vil anta at det er det han tenker selv også. Det virker litt voldsomt å ha kyssesyken for så å skulle hevde seg i både langrenn og skiskyting, sier Hanevold til Nettavisen. .

Den tidligere norske landslagsløperen tror VM i mars vil være et realistisk mål for franskmannen.

- Han er veldig godt trent, og vil klare å ta igjen to måneder uten trening. VM er sent i år, og han vil nok være klar til det. Det tar noe tid å bygge seg opp igjen, for man taper mer enn de to månedene man er syk. Man kan ikke begynne helt for fullt, så det kommer litt an på hvor mye han er satt tilbake. Jeg vil tro at han tar det rolig fra starten av, og så satser mot VM i mars, forteller Hanevold. 

- Trent hver dag
Til tross for sykdommen har Fourcade prøvd å holde formen ved like de siste månedene. Han har imidlertid ikke klart å trene for fullt. 

- Jeg har trent hver dag, men ikke på et nivå som gjør at jeg utvikler meg, forklarer Fourcade.

Likevel tror han at han skal klare å kjempe mot de beste når sesongen starter.

- Så lenge jeg ikke får noe tilbakefall tror jeg at jeg skal komme tilbake på et godt nivå i løpet av noen få uker, sier franskmannen.

Verdenscupen i skiskyting starter i svenske Östersund 30. november. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere