*Nettavisen* Sport.

Tag Heuer har lagt Therese Johaugs sponsoravtale på is

BRYTER IKKE: Tag Heuer sier ikke opp kontrakten selv om de ikke benytter seg av sponsoratet, mens Johaug ikke kan konkurrere.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Så lenge Johaug ikke kan konkurrere, vil hun ikke få nytte av den prestasjonsbaserte sponsoravtalen med Tag Heuer.

15.02.17 15:30

Nortimes norske representant for Tag Heuer, Liselott Fein, forteller at bedriften ikke vil utbetale penger til Johaug så lenge hun er utestengt. Sponsorkontrakten mellom Tag Heuer og Johaug er ikke sagt opp, men så lenge langrennsutøveren ikke konkurrerer vil ikke avtalen være aktiv.

- Hun går jo ikke på ski akkurat nå, så vi benytter oss ikke av sponsoratet så lenge hun er utestengt. Vi har lagt avtalen på is. Hva det blir i fremtiden får vi ta når den tid kommer, sier Liselott Fein til Nettavisen.

Det er altså usikkert i hvilken grad Tag Heuer vil gjenoppta samarbeidet med Johaug når dommen hennes er sonet ferdig og hun kan konkurrere aktivt igjen.

- Det er klart at vi har diskutert Thereses situasjon, hun har høy sympati hos oss. Vi har en klausul i forhold til doping, men vi har valgt å ikke gjøre noe med det nå, forteller Fein. Johaug har en prestasjonsbasert kontrakt med Tag Heuer, noe som fører til at hun ikke får noen bonuser før hun kan konkurrere igjen.

Les også: Fischer bryter millionkontrakt med Therese Johaug

Les også: Johaug anker ikke domsutvalgets avgjørelse

Therese Johaug ble forrige uke tildelt en 13 måneders utestengelse for å ha testet positivt på det forbudte stoffet klostebol, og onsdag godtok hun dommen. Johaugs advokat Christian B. Hjort har uttalt at Johaug nå vil legge saken bak seg og konsentrere seg om idretten.

Fein og Johaug har vært i dialog og diskutert situasjonen, Johaug har Nortimes fulle sympati.

- Vi har hatt dialog og hun vil bli sponset av oss videre og setter pris på sponsorens støtte. Hun har jo ikke gått inn for å dope seg, sier Liselott Fein.

Klikk på bildet for å forstørre.

MODELL: Therese Johaug har stilt opp som modell for Tag Heuer. Foto: Foto: Tag Heuer

- Så dere støtter henne selv om hun har blitt dømt for doping?

- Den avtalen hun har med oss er en norsk avtale, den er ikke internasjonal. Johaug har stor sympati i Norge og derfor har vi valgt å ikke bryte den nå. Den ligger i hvilemodus inntil videre.

Johaugs største sponsor, gigant-merkeleverandøren Fischer valgte å si opp millionavtalen med jenta fra Dalsbygda da hun ble dømt for doping, forrige uke. Tirsdag ble det kjent at Norges Skiforbund har bestemt seg for å fjerne portrettet av Johaug på den norske smøretraileren.

- Forstår du at Fischer brøt avtalen med Johaug?

- De må gjøre som de vil, jeg har forståelse for det, de står for en merkevare akkurat som oss, sier Nortimes representant og Tag Heuer-forhandler Liselott Fein.

Weng om Johaug-saken:

HTML EMBED
embedNAvideo("u_tCX9vHPK8DPjbmsHsNdg", false)

Marit Bjørgen ankommer Johaug-høringen:

HTML EMBED
embedNAvideo("Q_2Ysqxi_o_tFVxE-Sj9vQ", false)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.