RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REKORDSETTEREN: Oscar Lindberg er den første rookien i Rangers-historien som har åpnet en sesong med scoring i de tre første matchene.
REKORDSETTEREN: Oscar Lindberg er den første rookien i Rangers-historien som har åpnet en sesong med scoring i de tre første matchene. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Tålmodighet lønte seg for Rangers’ nye svenskestjerne

Sist oppdatert:
Ventetiden er over for Oscar Lindberg (23), som nå setter rekorder for New York Rangers.

NEW YORK (Nettavisen): Tålmodigheten til Oscar Lindberg (23) har vært gull verdt, selv om det ganske sikkert var mange stunder hvor han var i tvil.

Etter to sesonger med busskjøring i time etter time, fra by til by, for å spille ishockey for Hartford Wolf Pack i American Hockey League (AHL), har han omsider fått plass hos moderklubben New York Rangers i National Hockey League (NHL).

Lindberg har ikke bare fått plass i Rangers, han har gjort seg skikkelig bemerket.

Da Nettavisen snakket med Mats Zuccarello etter en treningsøkt i forrige uke, fortalte nordmannen at han hadde tro på at Oscar Lindberg ville gjøre seg bemerket for Rangers denne sesongen.

Det kan man trygt si at han har gjort.

23-åringen fra Skellefteå scoret mot Chicago Blackhawks i sesongpremieren. Han scoret også i den neste kampen, mot Columbus Blue Jackets. Og da New York Rangers møtte Columbus til ny kamp dagen etter, scoret sannelig Oscar Lindberg igjen. To ganger.

Det er ikke ofte spillere scorer mål i tre kamper på rad, langt mindre at spillere i tredjerekka gjør det. Det er heller ikke vanlig at spillere scorer i sesongens tre første kamper som nykommere i ligaen.

Lindberg er den første «rookien» som har gjort dette i Rangers’ lange og ærerike historie.

- Dette hadde jeg ikke forventet. Jeg ville bare ta en plass i laget. Det å få være med her og score fire mål, er ganske spesielt, sier Oscar Lindberg til Nettavisen.

Svensken ble mandag kåret til NHLs nest beste spiller forrige uke, bak Justin Abdelkader fra Detroit Red Wings.

Tredjesenteren fyller 24 år i slutten av oktober. I den alderen er det naturlig å lure på om NHL-drømmen noen gang kommer til å bli oppfylt. Mathis Olimb, en av Norges aller beste spillere, ga seg i Nord-Amerika etter én sesong for Rockford IceHogs.

Lindberg ble værende.

- Det kom et tidspunkt hvor alt kjentes bedre og bedre, og laget (Hartford) kom samtidig inn i en sterk periode. For min del har det vært en prosess hele veien, fra det første året jeg kom hit har jeg blitt bedre hele tiden, sier svensken til Nettavisen.

Lindberg var god det siste året i den svenske eliteserien, da han gjorde 52 poeng på 55 kamper for Skellefteå.

- Da følte jeg meg veldig bra, men så var det som å begynne på null igjen da jeg kom hit, erkjenner han.

TOPPSCORER: Oscar Lindberg har scoret fire mål på sesongens tre første kamper og står dermed bokført med fire mål på fire kamper i sin NHL-karriere.

Forrige sesong trodde han at Rangers skulle gi ham sjansen til å etablere seg i NHL, men Lindberg ble vraket fra laget som sistemann i treningsleiren og sendt til AHL. I et ærlig intervju med avisen Norra Västerbotten i fjor vinter, sa Lindberg at «det er egentlig ingen som vil være her».

Lindberg ble. Han fikk én match i NHL, 24. februar mot Calgary. Så ble han sendt ned igjen. Men han gjorde sakene sine meget bra i AHL. 28 mål og 56 poeng på 75 kamper. Og han fikk mye spilletid. Det gjorde underverker for utviklingen hans.

- Jeg føler absolutt at jeg har utviklet meg. Sammenlignet med i fjor, var jeg mer komfortabel da jeg kom til treningsleiren til Rangers i år, sier Lindberg til Nettavisen.

Resultatet ble også bedre, som vi har sett. Sammen med J.T. Miller og Viktor Stålberg har Lindberg virkelig satt preg på de få kampene som er spilt så langt denne NHL-sesongen.

- Vi tenker ganske likt der ut. Det er to gode spillere å spille med. Farten er absolutt viktig. Viktor er skikkelig rask, mens J.T. har bra blikk for spillet. Vi komplementerer hverandre bra, mener Lindberg.

Nå har Rangers tre rekker som produserer mål. Det er et godt tegn – noe også Mats Zuccarello bemerket da Nettavisen snakket med nordmannen etter 5-2-seieren mot Columbus Blue Jackets (Lindberg scoret to mål) i sesongens første hjemmekamp i Madison Square Garden.

Tirsdag spiller New York Rangers hjemmekamp mot Winnipeg Jets. Under mandagens trening ble Dylan McIlrath satt inn blant de seks backene og veteranen Dan Boyle dyttet ut. Det tyder på at 39-åringen vrakes mot Jets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere