RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tande har aldri hoppet i Kuusamo tidligere

SPENT: Daniel-Andre Tande leder verdenscupen sammenlagt etter at han gikk til topps i sesongåpningen i Klingenthal. Nå er han spent på hva som venter ham i finske Kuusamo.
SPENT: Daniel-Andre Tande leder verdenscupen sammenlagt etter at han gikk til topps i sesongåpningen i Klingenthal. Nå er han spent på hva som venter ham i finske Kuusamo. Foto: Jens Meyer (Ap)
Verdenscuplederen er spent før neste renn.

Daniel-Andre Tande (21) overrasket hele hoppverdenen forrige helg da han gikk til topps i åpningsrennet i Klingenthal.

Allerede fredag stiller han i den gule ledertrøya når det er klart for neste verdenscuprenn i finske Kuusamo, men 21-åringen er spent på hva som venter ham i Finland.

Tande har nemlig, i motsetning til flere av sine konkurrenter, aldri hoppet i bakken tidligere.

- Jeg må få prøvd den, så får vi se hvordan det går. Jeg gleder meg til å sitte på toppen med gul trøye, det har alltid vært en drøm, sier Tande til Nettavisen.

Han tror imidlertid at bakken med en bakkestørrelse på 142 meter kan passe ham bra.

- Jeg har hørt de andre snakke om bakken, og så har jeg sett litt videoer fra folk som har hoppet der. Jeg tror det kan være en bakke som kan passe meg ganske bra. Det er en litt sånn «flybakke» og så er det ofte vind der, det er alltid moro, forklarer verdenscuplederen.

LES OGSÅ: Tande etter triumfen: - Uvant for en liten gutt fra Kongsberg

LES OGSÅ: Sikret Norge viktig verdenscupplass

- Tenker ikke på andres forventninger

Gratulasjonene har strømmet inn siden seieren i Klingenthal, og mediene har også vist stor interesse for unggutten de siste dagene, men 21-åringen føler han har taklet oppmerksomheten bra.

Til tross for at millioner av TV-seere i Europa vil følge spent med på hvordan han følger opp seieren i det første rennet, så føler ikke Tande noe press før de to kommende rennene i Kuusamo.

- Det er selvfølgelig mange andre som forventer at man skal prestere, men hvis man skal prøve å leve opp til andres forventinger hele tiden, da går det til skauen, sier Kongsberg-hopperen.

Likevel legger ikke Tande skjul på at han har som mål å være blant de beste.

- Jeg har som mål å stabilisere meg blant topp ti, så jeg er fornøyd hvis jeg klarer topp ti i helgen. Jeg regner ikke med å sitte igjen med den gule trøya når helgen er ferdig, men jeg skal nyte hvert eneste sekund jeg har den på i hvert fall, forteller Tande.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPENTE: Både Alexander Stöckl og Daniel Tande er spente før de neste verdenscuprennene i Kuusamo.


Spent Stöckl

Norges landslagstrener Alexander Stöckl har tro på at Tande kan henge med de beste også i Finland, men erkjenner at han er noe spent på hvordan unggutten vil takle bakken i Kuusamo.

- Det er vanskelig å si hva man kan forvente. Han kjenner ikke bakken her, så vi er spent på hvordan han takler vind og vær som det vanligvis er her i Kuusamo. Men hvis ting går bra, så kan man i hvert fall forvente en topp ti-plassering. Det er både han og vi fornøyd med, sier Stöckl til Nettavisen. 

Østerrikeren er tydelig på at det blir viktig å ikke behandle 21-åringen noe annerledes enn tidligere for at han skal kunne fortsette å prestere bra.

- Det viktigste fra vår side er at vi ikke gjøre noe forskjellig fra tidligere. Vi må kjøre samme løp som frem til nå og behandle ham likt som vi har gjort tidligere. Det blir også viktig at han klarer å fortsette med de samme rutinene som han har hatt og som har fungert bra, forklarer Stöckl.

De norske hopperne får prøve seg i bakken i Kuusamo allerede torsdag med både trening og kvalifiseringen, mens det arrangeres verdenscuprenn både fredag og lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere