RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tande vant i kontinentalcupen


TIL TOPPS: Daniel-André Tande vant kontinentalrennet i Stams i Østerrike på lørdag.
TIL TOPPS: Daniel-André Tande vant kontinentalrennet i Stams i Østerrike på lørdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
- Denne seieren smakte godt.

Daniel-André Tande viste god form da han vant et renn i kontinentalcupen suverent lørdag.

Nordmannen ble vraket fra landslaget før sommeren. Lørdag hoppet han godt i Østerrike. 21-åringen vant med nesten ni poeng på polske Maciej Kot. I HS115-bakken landet han på 113 og 117 meter på plasten i Stams.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Denne seieren smakte godt. Første omgang var ikke så bra, men i finaleomgangen var alt på plass. Det har handlet mye om å komme meg ned i posisjon i tilløpet, og i finaleomgangen fikk jeg full klaff, sa Tande.

Flere hoppere som vanligvis deltar i verdenscupen var med i rennet. De valgte Stams foran Sommer Grand Prix i Almaty i Kasakhstan. Det gjaldt blant andre Michael Neumayer, Dawid Kubacki, Stefan Hula, Sebastian Colloredo og Andreas Wank.

Derfor var det en svært sterk seier av Tande. Også unggutten Halvor Egner Granerud imponerte. 19-åringen ble nummer seks.

- I finaleomgangen var Daniel i en klasse for seg. Konkurransen i Stams er meget bra. Flere av dem som har vært aller best i sommer var med her, og dette er en fin målestokk, sa rekruttlandslagstrener Roy Erland Myrdal.

Fredrik Bjerkeengen ble nummer 17, Andreas Stjernen endte på 19.-plass og Joachim Ødegaard Bjøreng kom på 21.-plass. Tom Hilde kvalifiserte seg ikke til siste omgang og ble nummer 40. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere