*Nettavisen* Sport.

Tatt for doping - skylder på familieproblemer

DOPINGTATT: Den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble tatt for bruk av EPO under Sotsji-OL.

DOPINGTATT: Den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble tatt for bruk av EPO under Sotsji-OL. Foto: Matthias Schrader (AP)

Den dopingtatte østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr sier at det var familieproblemer som fikk ham til å begynne å bruke EPO.

I et intervju med bladet Sportwoche forteller han at han begynte med det forbudte stoffet i mai i fjor.

– Det var blitt for mye for meg. Jeg hadde en god sesong bak meg, og forventningene til meg var økt. Samtidig visste jeg at jeg måtte tjene mer for å kunne forsørge familien min på en ordentlig måte. Den lille sønnen mit gråt hele tiden, og jeg fikk ikke sove. Jeg trengte å trene, og jeg så ingen annen utvei enn å dope meg, sa han.

Dürr sa at han kjøpte EPO fra «en fyr fra tidligere Jugoslavia», og han sa at han vil legge alle kort på bordet overfor myndighetene som etterforsker saken.

Den positive prøven sjokkerte ham. Han var dopingtestet 14 ganger tidligere i sesongen, alltid med negativt resultat.

- Jeg har bestått dopingprøver hvor jeg hadde brukt dobbel dose. Før OL reduserte jeg dosen til mindre enn vanlig, fordi jeg visste helt sikkert at jeg ville måtte avgi dopingprøve, sier han til bladet.

- Jeg var dum, men ikke så dum at jeg ikke skjønte at jeg ville bli testet.

Hans prøve var en av seks positive dopingprøver i Sotsji-OL, og den eneste på et uomtvistelig prestasjonsfremmende middel. Han er også den ene av de seks som har medgitt å ha dopet seg med vilje. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.