RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Team Europe speidet på Zuccarello

FINSIKTES: Mats Zuccarello er en kandidat til en nøkkelrolle for Team Europe.
FINSIKTES: Mats Zuccarello er en kandidat til en nøkkelrolle for Team Europe. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lagledelsen til Team Europe kom til New York for å se Mats Zuccarello.

N.Y. RANGERS - CAROLINA 3-0:

NEW YORK (Nettavisen): Neste høst skal åtte internasjonale lag konkurrere i en gjenopplivet versjon av World Cup of Hockey.

Norge er ikke blant disse åtte lagene, men Mats Zuccarello kan likevel få sjansen til å delta - for et europeisk «drømmelag».

Sverige, Finland, Russland og Tsjekkia stiller med egne lag, mens spillere fra resten av Europa konkurrerer om en plass i «Team Europe».

- Kan få en nøkkelrolle

Natt til onsdag var manager Miroslav Satan og hovedtrener Ralph Krueger i Madison Square Garden med bare én spiller på blokka: Mats Zuccarello.

- Han har fått en glimrende start på sesongen. Vi liker det vi ser her, sier Miroslav Satan til Nettavisen.

- Det er godt å få en bekreftelse på hans ferdigheter, legger Ralph Krueger til.

Team Europa-lederen, som faktisk også er direktør i den engelske fotballklubben Southampton, legger ikke skjul på at Zuccarello imponerer ham.

- Zuccarello er en skikkelig solid spiller. Han gjør kun fornuftige valg med pucken, han jobber veldig hardt og er en viktig spiller for oss.

- Så han er definitivt med på laget?

- Ingen er sikre. Vi ser på alle spillerne, men han er definitivt en kandidat til å få en nøkkelrolle i laget. Vi trenger ikke å annonsere noe før i mars, påpeker Krueger.

Han forteller at Zuccarello ikke bare har rykte på seg for å være en god spiller, men også for å være en god lagkamerat og en fin type å ha i et lag.

- Vi hører også at Mats er en fin fyr. Vi ønsker å bygge et lag med personlighet og karakter, konstaterer Krueger overfor Nettavisen.

TEAM EUROPE plukkes ut og ledes av trener Ralph Krueger (til venstre) og manager Miroslav Satan.

Vakker pasning til 2-0-målet

Mats Zuccarello viste seg også fra en positiv side i kampen mot Carolina Hurricanes.

28-åringen fra Hasle i Oslo noterte seg for sin femte assist for sesongen med en leken pasning til Rick Nash, som scoret 2-0-målet bare elleve sekunder etter at Jesper Fast hadde gitt Rangers ledelsen.

- Det er alltid godt å bidra. Men dette var ikke noe fyrverkeri av en kamp. Vi gjorde akkurat det vi måtte, sier Zuccarello til Nettavisen.

Dette var Zuccarellos tolvte målpoeng denne sesongen. Han topper dermed den interne poengligaen i New York Rangers etter at 15 av 82 grunnseriekamper er unnagjort.

Se pasningen fra Zuccarello til Rick Nash her (med tillatelse fra Viasat):

Ryan McDonagh satte inn 3-0-målet i tredje periode, mens Henrik Lundqvist stoppet alle 33 skudd som kom fra et nokså tamt Carolina-lag. Den svenske stjernekeeperen holdt dermed nullen for første gang denne sesongen - og står med ekstremt sterke 94,9 i redningsprosent.

Carolina Hurricanes vant skuddstatistikken mot Rangers, men var aldri i nærheten av å true de to poengene som ble igjen i Madison Square Garden.

Ralph Krueger tror at også Team Europe kan bli et slagkraftig lag.

- Min erfaring er at alle landslag mangler dybde. Sveits, Norge, Danmark og til og med Slovakia, men selv om vi ikke har så mange backer å velge blant, kommer vi til å ha mange gode forwards.

- Vi kommer til å få et bra lag, sier Krueger, som trekker fram unge og spennende spillere som Nikolaj Ehlers i Winnipeg og Tobias Rieder i Arizona, samt veteraner som Anze Kopitar, Marian Hossa og Mark Streit.

Første uttak 16. mars

Kruger og Satan har foreløpig ikke snakket med Mats Zuccarello.

- Nei. Akkurat nå snakker vi ikke med spillerne, men nøyer oss med å observere dem fra distanse, sier Satan til Nettavisen.

- Det første skrittet er å utnevne 16 spillere 1. mars. Det neste skrittet blir å ta ut de sju siste spillerne etter sesongslutt. Det uttaket blir nok det vanskeligste.

World Cup of Hockey spilles i perioden 17. september til 1. oktober 2016.

- Vi får se når den tid kommer, om jeg får være med eller ikke. Det er ikke noe jeg har tenkt på ennå, forteller Zuccarello til Nettavisen.

Han er mest opptatt av å spille for Norge i OL-kvalifiseringen, som spilles 1. til 4. september - altså et par uker tidligere.

- Det er hyggelig at de kommer for å se meg, men det var ikke den beste kampen min, sier Zuccarello med sin klassiske, zuccarellske beskjedenhet.

Han spilte faktisk en meget solid kamp og fikk rikelig med istid, til og med i undertall.

New York Rangers har nå tatt 24 poeng på 15 kamper og er dermed på delt andreplass av samtlige 30 lag i NHL. Bare Montreal Canadiens er bedre med sine 27 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere