RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TREFFSIKKER: Johannes Thingnes Bø vant sesongens tredje seier da han gikk inn til førsteplass på skiskyttersprinten torsdag.
TREFFSIKKER: Johannes Thingnes Bø vant sesongens tredje seier da han gikk inn til førsteplass på skiskyttersprinten torsdag. Foto: Heikki Saukkomaa (NTB scanpix)

Thingnes Bø advarer konkurrentene

«Sprinteksperten» går for ny triumf.

Stryningen kan fort parkere verdenseliten nok en gang i lørdagens verdenscupsprint.

– Det er blitt litt sånn at sprint er min distanse, sier Bø til NTB.

Torsdag ble han førstemann med to sprintseirer i årets verdenscup.

Han tok ryggen til Martin Fourcade og slo verdenscuplederen med 7,1 sekunder. Et lignende løpsopplegg er ikke å forakte når skiskytterne skal ut på sin annen strake sprint i finske Kontiolahti.

– Jeg vil forsøke å gjøre det samme igjen, men det blir vel ikke lett. Det var et ganske perfekt løp, og det viser at du må prestere 100 prosent for å vinne i dette «gamet», sier Bø.

– Utfordrerne passer kanskje ekstra på deg nå?

– De har vel alltid visst at jeg går fort nok, men jeg vet ikke helt. Jeg er i toppen og vil selvfølgelig vinne igjen, sier junioren, som er nummer seks i verdenscupen sammenlagt.

Lovende

Johannes Thingnes Bø er full av energi før de siste rennene i vårens nest siste konkurransehelg. OL-skuffelsen i Sotsji har han lagt bak seg, og han varsler mye moro i årene som kommer.

– OL er jo et kapittel for seg selv. Langrennsformen der var ikke som den har vært før og i etterkant. OL er det dårligste jeg har gjort i forhold til konkurrentene mine.

– Det har helt klart vært en vanvittig bra sesong. Jeg skal trene enda hardere og bli enda bedre, sier Bø til NTB.

Høydepunkt

Neste helg avsluttes sesongen på hjemmebane i Holmenkollen. Fourcade virker uslåelig i den sammenlagte verdenscupen, men Bø lover at de norske skiskytterherrene skal kjempe om topplasseringer i både sprint, jaktstart og fellesstart.

– Det blir kjempekjekt. Jeg håper på fulle tribuner, og jeg har selvfølgelig lyst til å gjøre det best mulig.

I Kollen får han også selskap av storebroren Tarjei, som står over rennene i Kontiolahti.

– Han kjente det litt i halsen sist helg. Han satser på å bli frisk og vil vinne i Kollen. Vi får nok se en innbitt Tarjei der, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere