RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø tok knekken på Fourcade: - Verdens beste følelse


SEIER: Johannes Thingens Bø vant 15-kilomteren i Ruhpolding.
SEIER: Johannes Thingens Bø vant 15-kilomteren i Ruhpolding. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tok sin sjette verdenscupseier for sesongen.

Johannes Thingnes Bø tok innersvingen på Martin Fourcade og de andre konkurrentene under søndagens 15 kilometer i Ruhpolding.

24-åringen sikret seg dermed sin sjette verdenscupseier for sesongen og det lover meget bra foran OL i Pyeonngchang senere i vinter.

- Dette er dritdeilig rett og slett. Det har gått så bra i det siste, men jeg har hatt en litt kjedelig uke her og har ikke følt meg like rå. Men når jeg treffer i dag, så vinner jeg og det er verdens beste følelse, sier Thingnes Bø til NRK.

Fourcade-bom

Fourcade gikk seg inn til en andreplass, mens landsmannen Antonin Guigonnat ble nummer tre.

Både nordmannen og Fourcade skjøt feilfritt på de to første skytingene, men da franskmannen pådro seg to bom på første stående, og Thingnes Bø traff alle blinkene, skaffet sistnevnte seg en solid luke.

24-åringen fylte de fem blinkene i et enormt tempo.

Ut fra tredje skyting var Fourcade 42,5 sekunder bak Thingnes Bø. Simon Schempp var nærmest, kun seks sekunder bak, mens Tarjei Bø også hang med, ni sekunder bak lillebroren, etter feilfri skyting så langt.

På nest siste runde økte Thingnes Bø til konkurrentene i sporet og dermed tålte han den ene bommen han pådro seg på siste skyting.

Tok vare på forsprang

Til tross for en strafferunde hadde nordmannen et forsprang på 8,8 sekunder ned til Antonin Guigonnat etter den siste skytingen.

Det forspranget rotet han aldri bort. I mål var han 4,5 sekunder foran Fourcade, som gikk seg kraftig opp etter den svake tredjeskytingen.

Selv om franskmannen nærmet seg mot slutten, var det aldri noen tvil om at Thingens Bø ville stikke av med seieren. Han innrømmet likevel etter målgang at det ikke er spesielt behagelig å vite at Fourcade jager like bak.

- Det er ikke artig. Han har vært så solid her. Man må prøve å gå hardt ut fra start og ikke la de andre ta så mye i starten. I de siste bakkene ble jeg litt stiv, men det gjelder å gå jevnt og ha litt krefter til å sette fart over toppene, sier vinneren til NRK.

Tarjei Bø ble nummer fem, med kun én bom, mens Lars Helge Birkeland ble nummer 23, med tre bom, og Emil Hegle Svendsen nummer 24. Svendsen skjøt fire bom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere