RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø vant sprinten i Pokljuka

IMPONERTE: Johannes Thingnes Bø imponerte på sprinten i Pokljuka.
IMPONERTE: Johannes Thingnes Bø imponerte på sprinten i Pokljuka. Foto: Darko Bandic (AP)
Sist oppdatert:
Johannes Thingnes Bø (25) sørget for norsk jubel i Pokljuka.

Ingen var bedre enn nordmannen på fredagens sprint i skiskyting i slovenske Pokljuka.

Til tross for én bom på andre skyting var han 16,1 sekunder foran Antonin Guigonnat fra Frankrike som tok andreplassen, mens russiske Alexander Loginov endte på tredjeplass - 16,4 sekunder bak Thingnes Bø.

- Jeg fikk kjenne det litt på stående og åpnet med et bomskudd. Jeg klarer å redde inn de fire siste. Det var lettende å se den siste gå ned. Jeg visste at med fullt så ville jeg vinne det lett. Så fikk jeg en bom og da var det sånn "nå må jeg ut og slite igjen", men alt i alt en bra sprint, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Opptur for Tarjei Bø

Tarjei som ble nummer 35 på torsdagens normaldistanse slo kraftig tilbake på fredagens sprint da han ble nummer fire. Til tross for at pallen glapp var han likevel strålende fornøyd med fremgangen.

- Det var to forskjellige personer. I går var jeg helt julepølse på tur og i dag så var det skikkelig sprut i beina igjen. En stor opptur. Det er kult med Johannes som vinner og mest sannsynlig tar gul-trøya i tillegg. En stor dag for familien Bø, sier Bø til NRK etter løpet.

Norsk overraskelse

Bø-brødrene var imidlertid ikke de eneste av de norske som kunne glede seg over sterke prestasjoner.

Sindre Pettersen (22) leverte nemlig karrierebeste da han gikk inn til en imponerende 6. plass fredag ettermiddag. Nordmannen skjøt feilfritt og var 32,9 sekunder bak Thingnes Bø i mål.

- Det er helt rått. Utrolig gøy. Det var en fantastisk opplevelse hele veien. Siste runden ble litt vel hard, men det er utrolig gøy å få det til her, sier Pettersen til NRK.

- Jeg er veldig sliten, men det er en helt syk følelse, forteller nordmannen.

Henrik L'Abée-Lund sørget for øvrig for at det ble fire nordmenn blant de ti beste i fredagens renn. 32-åringen fra Holmenkollen bommet én gang, men ble nummer 8 - 35,8 sekunder bak vinneren.

Verdenscupen i skiskyting fortsetter med kvinnenes sprint i Pokljuka lørdag, før herrene igjen skal i aksjon på jaktstarten søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere