RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø venter slektstreff i Kollen

Johannes Thingnes Bø gleder seg til å gå verdenscup i Holmenkollen med «hele slekta» på tribunen.
Johannes Thingnes Bø gleder seg til å gå verdenscup i Holmenkollen med «hele slekta» på tribunen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Johannes Thingnes Bø jakter nye seirer når verdenscupen forflytter seg «hjem» til Holmenkollen.

Det skal iallfall ikke stå på støtten for stryningen.

Mye norsk publikum er vanlig i Kollen, men en massemønstring av stryninger lik den 21-åringen venter denne uken er heller sjelden kost.

- Omtrent hele slekta kommer ned. Mamma, pappa, brødre, søster. Bestemor kommer, onkler og tanter og faddere. Det er nesten slektstreff. I tillegg har jeg en del venner som bor i Oslo som kommer og heier. Det er moro med bekjente på stadion, gliser Thingnes Bø til NTB.

Han fikk ingen spesielt god opplevelse i Holmenkollen i fjor, iallfall ikke resultatmessig. Skiskytteren føler ikke at han har noe å bevise for hjemmepublikummet, men tar gjerne turen opp på seierspallen.

- Man har lyst til å prestere på topp hele tiden, og det er jo rett før VM. I fjor var ikke motivasjonen like høy (før Oslo-rennene). Nå har jeg hatt et par verdenscuprenn uten å være på pallen, så da er det vel på tide å vinne igjen, spør han retorisk.

Søker stabilitet

Allerede som junior tok han fem verdenscupseirer. De er fulgt opp av to triumfer som førsteårs senior, og Thingnes Bø hevder han er godt fornøyd.

- Jeg hadde lyst til å vinne et løp, og jeg har vunnet to. Slik sett har det gått dobbelt så bra som planlagt, sier han. Før han blir hakket mer alvorlig:

- Men jeg må være oftere «oppi der». Jeg er ofte i topp 10, men sjelden topp 5. Enten vinner jeg, eller så er jeg på 6.-plass eller nedover.

Thingnes Bø har selvsagt rett. Alle hans sju plasseringer på seierspallen i verdenscupen har vært seirer.

Uten broren

Torsdag går skiskytterne normaldistanse i Holmenkollen. Lillebror Bøs favorittdistanse sprint kommer lørdag, mens helgen avsluttes med stafetter.

Stryningen sier til NTB at han ser fram mot rennene, men innrømmer at det er et lite skår i gleden at hans sykdomsplagede storebror Tarjei må stå over.

- Det er helt klart kjedelig. Men slik er det, jeg kan ikke grave meg ned av den grunn. Jeg får ikke gjort noe med hans situasjon. Jeg prøver å støtte opp og ikke hovere for mye over at jeg har gjort det bedre enn ham i år, gliser Johannes Thingnes Bø i kjent stil. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere