Thingnes Bø garanterer ingenting

GARANTERER INGENTING: Johannes Thingnes Bø lover ingenting før verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

GARANTERER INGENTING: Johannes Thingnes Bø lover ingenting før verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Foto: Heikki Saukkomaa (NTB scanpix)

- Det er ingen selvfølge.

Stjerneskuddet Johannes Thingnes Bø (20) går for nye triumfer når verdenscupen i skiskyting avsluttes i Holmenkollen denne uken.

Sist uke ble det tre seirer av tre mulige under verdenscupen i finske Kontiolahti. Derfor er det grunn til å glede seg til å se lillebror Bø i aksjon på hjemmebane i Oslo.

Selv er han forsiktig optimist før de tre rennene i Holmenkollen.

- Det blir spennende. Selv om jeg har vunnet renn her (i Kontiolahti), er det ikke sikkert jeg vinner eller kommer på seierspallen i Kollen. Det er ingen selvfølge. Men jeg har lyst til å gjøre mitt beste, og jeg har lyst til å komme på pallen, sier Thingnes Bø til NTB.

Komet

Unggutten fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med dobbeltseier i Frankrike før jul. Sotsji-OL ble en liten skuffelse med en åttendeplass som beste individuelle plassering.

Nå er han tilbake på topp. I Kontiolahti slo han til med tre seirer på rad, selv om det holdt på å glippe med fire bom på siste skyting på søndagens jaktstart.

- Formen er der. Den skal jeg ikke klage på, sier Thingnes Bø.

Mestvinnende

I verdenscupen har han avansert til annenplass på sammenlagtlisten. Det er sterkt av juniorløperen.

Ingen har tatt flere seirer (5) enn 20-åringen i mennenes verdenscup denne sesongen. Både Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø står med fire triumfer hver.

Fourcade avgjorde verdenscupen søndag. Bø på annenplass er tre poeng foran lagkompisen Svendsen foran de tre rennene i Oslo.

Torsdag står sprint på programmet, mens det er jaktstart lørdag og fellesstart søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag