Thingnes Bø lengter hjem til Stryn

SKAL HJEM TIL JUL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø har tre renn igjen før juleferien.

SKAL HJEM TIL JUL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø har tre renn igjen før juleferien. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etter sprintseieren i Hochfilzen forrige helg hadde Johannes Thingnes Bø mest lyst til å dra hjem til Stryn.

Fredag tar han og resten av de norske skiskyttergutta fatt på årets siste konkurransehelg.

Det er ikke mange månedene siden verdenseliten var samlet i Pokljuka forrige gang. Da ble det overskrifter av helt andre grunner enn det sportslige for landslagsguttene. En famøs bytur med Bø-brødrene og Emil Hegle Svendsen endte med bøter, flate bildekk og store oppslag. Det er glemt nå.

- Da skjedde både det ene og det andre. Jeg vet ikke om jeg skal uttale meg så mye om det. Det hører egentlig til i historiebøkene, sier Thingnes Bø til NTB.

Siden verdenscupåpningen i Östersund er det blitt tre strake uker i koffert for de norske skiskytterne. Denne helgen avsluttes kalenderåret med sprint, jaktstart og fellesstart i slovenske Pokljuka.

Intern kamp

For Thingnes Bø ble suksessen i Hochfilzen forrige helg en liten utladning.

- Jeg gleder meg til å komme hjem igjen. Jeg merket etter forrige helg at jeg hadde lyst til å reise hjem for å slappe av og ta det med ro. Men nå er det tre renn igjen, og vi er hjemme i Stryn mandag, så det skal vi klare, sier Thingnes Bø.

- Nå skal vi bare tyne ut det siste før ribba, legger han til.

Med lillebrors seier i Hochfilzen, har Tarjei Bø mye å ta igjen om han skal unnslippe brorens hovering i jula.

- Det betyr en del. Innbyrdes betyr det hvem som feirer jul med de beste resultatene i lomma, sier Thingnes Bø.

Til tross for at sesongen kun er i sin spede begynnelse, har 21-åringen allerede nådd målet han satte seg før sesongen.

- Forrige helg fikk jeg seieren jeg ville ha, så nå kan jeg senke skuldrene og fortsette i samme stil. Målet var at jeg skulle klare å vinne igjen.

Heldige

Det ble en svak norsk start på verdenscuphelgen i Slovenia sett med norske øyne. En småsyk Tiril Eckhoff ble beste norske på 23.-plass under torsdagens sprint for kvinner. De norske gutta har langt flere strenger å spille på om noen ikke skulle levere som forventet.

- Der er vi veldig heldige. Det er alltid noen blant de ti beste – og på pallen. Sånn sett er det veldig greit å stille på startstreken og vite at det er flere som kan levere, sier Johannes Thingnes Bø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Johannes Thingnes Bø

Mest lest på Sport

Annonsebilag