Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø sikret seieren etter dramatikk og russisk fall

SLET: Johannes Thingnes Bø holdt på å miste seieren i Pokljuka.
SLET: Johannes Thingnes Bø holdt på å miste seieren i Pokljuka. Foto: Darko Bandic (AP)
Sist oppdatert:
To bom på siste skyting skapte dramatikk.

Johannes Thingnes Bø kunne feire seieren på herrenes jaktstart i Pokljuka etter et voldsomt drama. Den olympiske mesteren fra Pyeongchang i 2018 gjorde ting vanskelig på seg selv etter den siste skytingen.

Thingnes Bø lå i ensom majestet inn til siste skyting, der han bommet på to skudd og russiske Aleksandr Loginov var med på å skape ordentlig spenning.

Til slutt var det Thingnes Bø som viste seg sterkest i sporet da Loginov falt. Uansett skulle franske Quentin Fillon Maillet skape drama helt på slutten, da Thingnes Bø vant etter målfoto.

Seieren betyr at Johannes Thingnes Bø fortsatt leder verdenscupen sammenlagt foran Simon Eder. Den franske legenden Martin Fourcade ligger helt nede på 11. plass.

Fourcade måtte nemlig bryte på jaktestarten, hvilket fort kan åpne for en norsk jubelsesong, mente Halvard Hanevold:

- Det er åpenbart at Johannes får et enormt forsprang. Johannes må male på og ta mest mulig poeng mens Martin Fourcade ikke er i støte, sa Hanevold under sendingen.

Les mer: Jakob Ingebrigtsen tok sin tredje strake EM-seier i terrengløp

Fullt drama

Da nordmannen endelig gikk over målstreken var Andreas Stabrun Smith usikker på om det var nordmannen som hadde gått i mål først.

- Jada, jada, jada! Han er da først, selv om det står foto-finish! Kan det være noen tvil om den seieren der da, spurte Stabrun Smith mens man fortsatt ventet på det endelige svaret.

Selv mente Thingnes Bø at han var sliten fra start til mål, men burde ikke ha gjort ting så vanskelig som de ble i sporet.

- Jeg er heldig på førsteskuddet, fordsi jeg skyter uten å være i sentrum. Jeg fikk energi av publikum, men det er idiotisk å slippe de inn igjen, sa Thingnes Bø til NRK etter rennet.

Thingnes Bø gikk nemlig først ut på jaktstarten etter sin seier på sprinten i Slovenia tidligere denne uken. Han gikk ut med 16 sekunders forsprang ned til franske Antonin Guigonnat.

DRAMA: Johannes Thingnes Bø måtte spurte inn seieren.

Den virket som den eneste virkelige spenningen om førsteplassen skulle komme etter den første skytingen, der Thingnes Bø hadde én bom. Derfra og ut så det ikke ut til at nordmannen skulle gjøre flere feil.

- Han kjørte børsa inn i skulderen, og her er det ingen tvil, konstanterte NRK-kommentator Stabrun Smith da Thingnes Bø skjøt feilfritt på den andre skytingen.

Det skulle uansett bli voldsom spenning mot slutten da Thingnes Bø bommet på sine to siste skudd, og måtte Aleksandr Loginov passere ham i sporet.

- Dette var rett og slett en sprekk. Han har rotet det ordentlig til for seg selv, sa Stabrun Smith fra NRKs kommentatorplass.

Loginov lå foran i sporet, mens Quentin Fillon Maillet fulgte hakk i hæl. Da russeren falt var det duket for spurt mellom Thingnes Bø og Fillon Maillet. Til slutt var det nordmannen som ordnet seieren.

Les mer: Svensk kollaps fikk eksperten til å undre: - Er noe som ikke stemmer

- Hvor er Martin Fourcade?

En som hadde en enda vanskeligere søndag i sporet var Martin Fourcade. Den franske legenden fikk ingenting til å stemme, og da han forsvant fra løypene var det ingen som helt forstod hvor han ble av.

- Hvor er Martin Fourcade, spurte Stabrun Smith, mens NRK-ekspert Ola Lunde forklarte at han hadde gått ut etter fjerde skyting. Da hadde han gått ut som nummer 29.

- Har han brutt løpet? Jeg tror faktisk Martin Fourcade har brutt. Det er et statement, da må det være noe alvorlig galt, sa Stabrun Smith etter å ha sjekket listene.

HVOR ER HAN?: Martin Fourcade brøt i Pokljuka.Fourcade har ikke hatt noen god helg i Pokljuka. Han startet som nummer 20, og maktet aldri helt å komme opp blant de store favorittene på jaktstarten.

Franskmannen tok, som kjent, hele tre OL-gull, blant annet på jaktstart, under lekene i Pyeongchang tidligere i 2018.

Tarjei Bø og Henrik L'Abee Lund lå an til å kjempe om pallplass på den siste skytingen, men med én bom maktet de ikke å kjempe helt i toppen denne søndagemn.

De to nordmennene endte på henholdsvis sjette- og sjuendeplass. Erlend Bjøntegaard og Sindre Pettersen endte på plass nummer tolv og tretten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!