Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø spurtslo Svendsen i NM-stafetten

Durabelig kamp om gullet.

Johannes Thingnes Bø og Sogn og Fjordane var de nødvendige centimeterne foran Emil Hegle Svendsen og Sør-Trøndelag på mennenes 4 x 7,5 km i NM i Mo i Rana.

Mens gullet til mennene gikk til Sogn og Fjordane, vant Oslo og Akershus 2.-lag NM-gullet i kvinneklassen over 3 x 6 kilometer.

0,1 sekund

Det ble en durabelig kamp mellom Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen om gullet. Det skilte 0,1 sekund mellom de to landslagsprofilene til slutt.

Ved siden av yngstebror Bø gikk også Jarle Midtfjell Gjørven, Ole Martin Erdal og Håvard Gutubø Bogetveit. For Sør-Trøndelag gikk Ole Andreas Flotten, Andreas Kvam og Andreas Dahlo Wærnes ved siden av ankermann Svendsen.

Bronsen gikk til Buskerud med Martin Lindland, Vetle Sjåstad Christiansen, Erlend Bjøntegaard og Henrik S. Smeby.

Det var Buskerud som var i ledelsen etter tre etapper. Det skilte drøye tre sekunder ned til Sør-Trøndelag og med Sogn og Fjordane litt over 15 sekunder bak.

Oslo-jenter til topps

I kvinneklassen skulle kampen om gullet stå mellom Oslo og Akershus 1.- og 2.-lag. Rikke Hald Andersen, Thekla Brun-Lie og Kristin Hjelstuen var hakket bedre enn Kaia Wøien Nicolaisen, Fanny Horn Birkeland og Ingrid Landmark Tandrevoll.

2.-laget ledet etter 1. etappe og Andersen hadde fått 18 sekunder ned til Nord-Østerdal. Oslo og Akershus 1.-lag med Kaia Wøien Nicolaisen hadde to bom på standplassen og hadde 1.24 minutter opp.

Horn Birkeland, som ikke fikk gå verdenscupavslutningen i Holmenkollen, leverte derimot en solid etappe, og med null bom hadde hun redusert avstanden til 16,5 sekunder på Brun-Lie.

Tandrevoll kunne derimot ikke takle Hjelstuens fart i sporet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken