RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen: - Jeg er spent


Patrick Thoresen valgte trygge SHL framfor en ny sesong i mer usikre KHL i Russland. I Sverige var valget enkelt: Hovedstadsklubben Djurgården.
Patrick Thoresen valgte trygge SHL framfor en ny sesong i mer usikre KHL i Russland. I Sverige var valget enkelt: Hovedstadsklubben Djurgården. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Patrick Thoresen tilbake der det startet.

Patrick Thoresen valgte trygge SHL framfor en ny sesong i mer usikre KHL i Russland. I Sverige var valget enkelt: Hovedstadsklubben Djurgården.

Det var der nordmannens ishockey-eventyr tok av for elleve år siden. Han kom fra juniorhockey i Canada og havnet først i Mörrum i Allsvenskan.

– Det stemmer det med Mörrum. Jeg fikk prøvd meg i mellomsesongen og fikk kjenne på nivået i eliten. Nå er jeg tilbake i Sverige med litt mindre hår, men med mye mer erfaring og rutine, sier Patrick Thoresen til NTB.

Etter kampene i Mörrum fikk han prøve seg i et par treningskamper for Djurgården. Nordmannen slo til direkte og fikk tilbud om kontrakt i 2004.

Rett til himmels

Siden den gang har karrieren bare pekt oppover. For to år siden fikk han kontrakt med Edmonton Oilers i NHL. Der var han i en og en halv sesong, og ble «tradet» til Philadelphia Flyers i 2008. I Flyers ble han første nordmann i et NHL-sluttspill.

Deretter fikk Thoresen en liten nedtur i karrieren. Turen gikk først innom sveitsiske Lugano, før han han i 2009/10-sesongen statset på KHL og russiske Salavat Julajev. Der var han i to sesonger, før Russland-eventyret ble avsluttet med fire sesonger i St. Petersburg. Det ble et lite eventyr for den energiske spilleren.

Thoresen var blant sitt lags store sjernespillere. Han vant Jurij Gagarin-trofeet som KHL-mester to ganger – i 2011 og 2015 – med henholdsvis Julajev og St. Petersburg.

Mindre hår og mer rutine

At Thoresen trives med å være tilbake i den svenske hovedstaden er det liten tvil om. Under VM i 2012 gjorde han sitt beste mesterskap og ble blant annet valgt ut på Allstar-laget.

Nå skal han ikke spille så mye i Globen, men i nabobygningen Hovet.

– Vi spiller de fleste kampene i Hovet, men jeg liker meg spesielt godt her og det er viktig å ha en trygg hjemmebane man kjenner godt, sier Thoresen.

I sommer gjennomgikk han en mageoperasjon, men Sverige-proffen ventes å være i god form til seriestarten borte mot Linköping. Tirsdag i forrige hadde han sin første treningskamp for sesongen mot Brynäs. Han scoret ett mål i 2-5-tapet. Torsdag gikk han poengløs av banen etter 3-4-tap for Malmö.

– Det var deilig å komme i gang igjen. Jeg er naturligvis litt spent på hvordan nivået er i SHL. Det har nok vært en del utvikling siden jeg spilte der for ti år siden, sier 31-åringen.

Fem i Färjestad

Ellers er det Färjestad som har flest norske spillere i stallen foran årets SHL-sesong. Landslagsmålvakt Lars Haugen og backen Jonas Holøs forlot begge KHL og endte i Karlstad-klubben. Ole-Kristian Tollefsen, Martin Røymark og Marius Holtet er også i stallen.

I tillegg er Dan Remy Tagnes assistenttrener i Linköping. Nettopp Linköping er første motstander onsdag.

15. oktober ventes det mange nordmenn i Karlstad når Färjestad tar imot Djurgården.

– Det blir jo helt klart et spesielt møte. Jeg ser fram til de kampene mot Färjestad som har så mange norske spillere i stallen, sier Patrick Thoresen.

Per-Åge Skrøder, mestscorende utenlandske spiller i svensk toppserie, er fortsatt i Modo. I nyopprykkede Rögle er Lars Volden sisteskanse. Mathis Olimb valgte Jokerit og KHL denne sesongen, og dermed er Mats Rosseli Olsen eneste norske innslag i Frölunda.

Den lovende backen Mattias Nørstebø forventes å få mer spilletid enn forrige sesong i Brynäs. Sondre Olden er tilbake i Gävle etter utlånet i Vålerenga. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere