Thoresen-assist da SKA vant igjen

NY ASSIST: Patrick Thoresen var med på å sende SKA St. Petersburg nærmere kvartfinale i KHL-sluttspillet.

NY ASSIST: Patrick Thoresen var med på å sende SKA St. Petersburg nærmere kvartfinale i KHL-sluttspillet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tok et langt steg mot kvartfinale i KHL-sluttspillet.

03.03.15 22:31

Patrick Thoresen la opp til det første målet da SKA St. Petersburg tok et langt steg mot kvartfinale i KHL-sluttspillet med 3-1-seier over Torpedo Nizjnij Novgorod tirsdag.

SKA viste stor kontringsstyrke i bortekampen og skaffet seg tre måls ledelse i løpet av de to første periodene. Etter 13.31 ble Tony Mårtensson servert av Thoresen før han slo inn ledermålet.

Nordmannen fikk en pasning ved rødlinjen, avanserte inn i sonen, fintet en dragning og spilte tversover mot venstre. Ved lengste stolpe fikk svensken en enkel oppgave med å slå inn 1-0.

- Kampen var solid fra vår side. Vi tok noen grep etter hjemmetapet for noen dager. Nå ser vi forbedringer defensivt i de to siste kampene. Samtidig er det deilig å kunne sette inn fire mål i den første kampen, og tre mål i den andre, sier Thoresen til Nettavisen.

Han forteller at laget var langt nede etter det første tapet mot Torpedo, men at stemningen nå er på topp.

- Vi var veldig langt nede etter tapet. Nå er det veldig god stemning igjen etter seirene. Vi er i en serie der mange forventer at vi skal vinne, men Torpedo er et godt lag, så vi må spille på vårt beste for å kunne slå dem, forteller nordmannen.

Ilja Kovaltsjuk og Jevgenij Dadanov økte hver sin gang i midtperioden, og hjemmelagets redusering snaut fem minutter før slutt ble bare et trøstemål.

Thoresen spilte 16.02 minutter tirsdag og hadde ett skudd på mål. SKA leder 3-1 i best av sju kamper og kan avgjøre på hjemmeis torsdag.

Holøs-tap
For Jonas Holøs og Lokomotiv Jaroslavl blir det minst to kamper til mot Dinamo Moskva, etter at hovedstadslaget vant 3-0 på bortebane tirsdag.

Holøs tapte to dueller rett før Vladimir Brjukvin slo inn 2-0-målet i slutten av midtperioden. Han var på isen også da Denis Kokarev fastsatte resultatet i slutten av tredje periode, men var ikke på noen måte å klandre for det målet. En lagkamerat mistet pucken ute ved vantet, og Kokarev fikk gå solo.

Det står 2-2 mellom lagene, og neste kamp spilles i Moskva torsdag.

Haugen på benken
Dinamo Minsk måtte se seg slått 1-2 hjemme av finske Jokerit og har ikke råd til flere tap. Det var Dmitrij Miltsjakov som voktet Dinamo-målet, etter at Lars Haugen ble byttet ut i mandagens hjemmetap.

Miltsjakov reddet 32 av 34 skudd, men kunne ikke hindre at finnene tok ledelsen 3-1 best av sju kamper. Den femte kampen spilles i Helsingfors torsdag.

Grunnserievinner CSKA Moskva er eneste lag som er kvartfinaleklar etter fire kamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.