*Nettavisen* Sport.

Thoresen er brennhet i svensk hockey

SCORET TO: Patrick Thoresen har for alvor funnet scoringsformen i den svenske eliteserien i hockey.

SCORET TO: Patrick Thoresen har for alvor funnet scoringsformen i den svenske eliteserien i hockey. Foto: Mikael Fritzon (NTB scanpix)

Nordmannen bidro med to scoringer og en målgivende pasning for Djurgården.

20.10.15 22:24

Etter en litt tung start for egen del, har det for alvor løsnet for Patrick Thoresen.

Før tirsdagens kamp sto nordmannen med null scoringer på hjemmeis for Djurgården, noe han for alvor rettet opp i mot Modo.

Med to scoringer og én målgivende pasning i Djurgårdens 4-3-seier over Modo, er nordmannen nå oppe i 12 målpoeng på elleve spilte kamper.

- Jeg har kjent meg mye «freshere» i beina de siste par ukene, og det er det som har gitt meg suksess nå. Jeg har ventet på å komme i form, sier Thoresen til Nettavisen.

Han forteller at han har trent mange timer på egenhånd for å finne tilbake til godformen.

- Jeg trente hardt i to, tre uker her og la inn mange mil på ergometersykkelen, så jeg visste at det før eller senere ville betale seg. Det var deilig at det løsnet for et par uker siden, fortsetter Hamar-gutten.

Etter å ha ledet 4-0 mot Modo slapp Thoresen og lagkameratene gjestene inn i kampen igjen i sisteperioden.

Modo slo tilbake og scoret tre ganger i tredjeperioden, og ifølge Thoresen kunne de fort ha tatt med seg poeng fra den svenske hovedstaden.

- Jeg synes vi sluryver gjennom hele matchen, og det er litt flyt at vi leder 4-0. Modo synes jeg kanskje var det beste laget over 60 minutter, så vi hadde flaks som dro med oss tre poeng, forklarer Thoresen.

Han irriterer seg over alle slurvefeilene han og lagkameratene gjør i løpet av kampen.

- Ja, vi slurver også mens vi scorer i første- og andreperioden. Vi har bra effektivitet, men utenom det mister vi mange pucker i egen sone og vi prøver å spille oss ut av vanskelige sitausjoner i stedet for å holde oss til enkelt spill, som har gitt oss suksess tidligere.

- I tredjeperioden får dem blod på tann og vi blir nervøse og passive i alle faser på isen, så det kunne like gjerne blitt 4-4, sier han noe oppgitt, men lettet.

Han er imidlertid meget fornøyd med å ha bidratt såpass sterkt som han gjorde under tirsdagens kamp.

- Ja, det er selvfølgelig deilig. Nå har jeg fått sprukket nullen på hjemmebane også, og det er deilig. Nå er det bare å fortsette og gjøre seg spillbar og bevege beina, så kommer det flere scoringer etter hvert, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.