*Nettavisen* Sport.

Thoresen erstatter Johansen etter VM

NY SJEF: Petter Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Erstatter Roy Johansen.

04.12.15 13:06

Roy Johansen slutter som landslagssjef i ishockey etter VM i 2016. Petter Thoresen blir ny landslagssjef.

- Roy er en fantastisk god landslagstrener. Han har betydd veldig mye for Norges Ishockeyforbund med den jobben han har gjort for landslaget. Vi er et relativt lite land, som har etablert seg i verdenstoppen i ishockey og har vært der i mange år. Det skyldes mye Roys arbeid som landslagstrener, sa generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet.

- Han har hatt evne til å bygge lag med stor L. Det er kanskje grunnen til suksessen og dedikasjonen spillerne og han har hatt, la Eide til.

Roy Johansen har vært landslagssjef siden 2001. Mesterskapet i Moskva til våren blir hans 15. VM. Han har også ledet Norge i to OL (2010 og 2014).

Thoresen tar over

Thoresens kontrakt starter 1. juni neste år. Den nåværende Stavanger-treneren gleder seg til å ta fatt på oppgaven som landslagssjef.

- Hjertet mitt slo litt ekstra fort da jeg fikk mulighet og tilbud om å være på det norske landslaget, sa Thoresen.

Han leder Norge i OL-kvalifiseringen neste høst. Den skulle opprinnelig ha blitt spilt vinteren 2017, men er flyttet til september 2016 slik at NHL-spillere kan være med.

- Det blir en tøff test. Frankrike og Kasakhstan har gode lag. OL er et sted alle vil til. Vi skal forberede oss så godt vi kan for å gjøre en god figur der.

Tidlig avklaring

Ifølge Eide var det viktig for både ishockeyforbundet og Johansen å få en tidlig avklaring rundt framtiden hans.

- Det betyr at vi kan få en fin periode i oppkjøringsperioden til VM, uten at dette er tema, samtidig som Roy vil ha muligheten til å være på markedet for nye oppdrag, sa generalsekretæren. (©NTB)

Dette er Petter Thoresen

Thoresen er den mest-vinnende norske hockeytreneren i moderne tid, og har ledet Storhamar, Vålerenga og Stavanger Oilers til triumf. Han kan vise til hele ti Norgesmesterskap fra trenerbenken, og de siste seks årene har han ledet Stavanger Oilers til fem mesterskap.

Som spiller spilte han fem ganger i OL for Norge og står med hele 367 poeng på 220 kamper for Vålerenga. Petter Thoresen er også faren til Patrick Thoresen som har spilt i NHL, samt Steffen Thoresen som til daglig spiller for Lørenskog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.