RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen med stikk til rivalen: - De tror det er lettere enn det er

IKKE GODE NOK: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen mener Storhamar-spillerne ikke har vært nok skjerpet i den hjemlige ligaen denne sesongen.
IKKE GODE NOK: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen mener Storhamar-spillerne ikke har vært nok skjerpet i den hjemlige ligaen denne sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Stavanger Oilers-treneren tror Storhamar-spillerne har tatt for lett på motstanderen.

HAMAR (Nettavisen): Petter Thoresen og Stavanger Oilers tok en meget imponerende 5-2-seier borte mot gullrival Storhamar torsdag.

I alle fall var Storhamar spådd som en gullkandidat foran sesongen, men slik har de overhodet ikke fremstått.

Mens Stavanger troner øverst i GET-ligaen, er Hamar-laget nummer seks i ligaen, md 18 poeng opp til forrige sesongs finalemotstander i sluttspillet.

- Jeg tror, dessverre for en del av spillerne, så tror de at å spille i GET-ligaen er lettere enn det er. Det har de fått merke gang på gang. De må nok stikke fingeren i jorda og erkjenne at det handler om prestasjoner av spillerne, og ha respekt for motstanderne, uansett hvilket lag det er, forteller Thoresen til Nettavisen.

- Vanskelig spørsmål
Storhamar-trener Alexander Smirnov er delvis enig med sin trenerkollega.

- Har dere tatt for lett på motstanderne i GET-ligaen?

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å svare på. I andreperioden i dag spilte vi bra og klarte å snu kampen i vår favør, men vi må spille alle kamper som et lag i 60 minutter, forklarer Smirnov til Nettavisen.

Storhamar lå under 4-1 mot Oilers etter førsteperioden, men tok over kommandoen og var det førende laget i midtperioden, men klarte kun å score én gang.

Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET: Alexander Smirnov er skuffet over resultatene denne sesongen.

Thoresen tror ikke det handler om at Storhamar har undervurdert motstanderne i hjemlig serie, men at de har hatt helt feil tankegang og inngang til kampene.

-Nei, men de er litt sånn at «dette ordner seg». Og hvis alle tenker sånn, så ordner det seg ikke hvis altfor mange tenker det, forklarer den kommende norske landslagssjefen.

Har snudd den vonde trenden
Stavanger har nettopp vært gjennom en tøff periode, hvor de kun vant to av sine seks foregående kamper, før torsdagens møte, så Thoresen vet hvordan det er i Storhamar-garderoben om dagen.

- Vi har vært gjennom en sånn periode, hvor vi har trodd vi har vært flinkere og spilt vanskeligere enn vi må, og fått en på trynet, gang på gang. Men vi har tatt opp hansken og lært av feilene våre. De to siste kampene har vi lært av feilene våre og sett bra ut. Går ut og kriger og vinner dueller, og det er det hockeyen handler om. Vise motstanderen at du virkelig vil ha tre poeng, sier den rutinerte Oilers-treneren.

MÅLSCORER: Mathias Trettenes scoret to mål for Stavanger under torsdagens storseier mot Storhamar. Her er han avbildet under hockey-VM i Tsjekkia i mai.

Storhamar-spiller Jacob Berglund støtter Thoresen, og mener den dårlige trenden Hamar-laget er inne i, utelukkende hviler på spillernes skuldre.

- Må dere spillere ta mer ansvar?

- Ja, det må vi nok. Det er ingenting trenerne kan gjøre med det her. Vi må opp som lag og spille i 60 minutter. Det er ingen som kan få oss til å spille i 60 minutter, vi må velge det selv og faktisk gjøre det, sier Berglund til Nettavisen.

Sikker på at Storhamar blir bedre
Selv om Stavanger har fått mindre motstand av forrige sesongs finalemotstander, tror både Thoresen og torsdagens tomålsscorer for Oilers, Mathias Trettenes, at Storhamar kommer sterkere inn mot sluttspillet, og at de blir en livsfarlig motstander når det virkelig begynner å telle.

- De har vært litt skuffende så langt, men jeg tror Storhamar vil bli bedre utover i sesongen, sier Trettenes til Nettavisen.

Thoresen avskriver Storhamar i serien, og mener det blir umulig for dem å ta igjen hans eget lag i serien.

- Ja, de tar ikke oss igjen. Men de kommer til å spille bedre hockey fremover. De manglet noen spillere i dag, og de har et bra lag, så jeg er helt sikker på at de blir farlige. De må jo begynne å klatre snart, men de tar ikke oss igjen, sier Thoresen med et lurt smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere