*Nettavisen* Sport.

Tidelsdrama da Velta kapret ny pallplass

STABIL: Rune Velta ble nok en gang beste nordmann da verdenscupen flyttet seg til Holmenkollen.

STABIL: Rune Velta ble nok en gang beste nordmann da verdenscupen flyttet seg til Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Knepen seier til verdenscuplederen i Holmenkollen.

15.03.15 01:22

Bare tre tideler skilte de to beste i lørdagens verdenscuprenn i Holmenkollbakken.

Nok en gang var det Severin Freund som gikk ti topps, men denne gangen var ikke tyskeren like suveren som han har fått rykte på seg for å være de siste ukene.

Peter Prevc var hopperen som ble snytt for seieren med knapp margin, mens Rune Velta ble beste nordmann i rennet på en tredjeplass.

Et kjempehopp på hele 138 meter i finalen av slovenske Prevc satte stort press på den norske medaljegrossisten fra Falun-VM.

Ny pallpass

Velta var nummer tre etter første omgang, og klarte å holde plasseringen.

Lommedølen strakte seg til 135,5 meter i sitt andre svev og ble trukket mye for et svakt nedslag. Dermed gikk Velta inn bak ledende Prevc.

Men da polske Kamil Stoch mislyktes og bare klarte 123,5 meter var Norges bestemann nok en gang inne på pallen.

- Jeg synes det var et fint renn. Jeg gjør to gode hopp igjen, føler jeg. Det kjennes bra ut. Jeg var veldig bestemt ut fra hoppet. På slutten slipper det veldig fort. Da er ikke jeg godt nok forberedt til å sette et nedslag, dessverre, sa Velta til NRK etter rennet.

Forbannet Bardal

Mens Anders Bardal ikke lyktes med sitt andrehopp i Kollen (121 meter), klatret Daniel André Forfang og Anders Jacobsen etter andrehopp på henholdsvis 130 og 130,5 meter.

Forfang endte på 10.-plass. Jacobsen ble nummer 14, mens Bardal endte på 16.-plass.

- Jeg klarer dessverre ikke å slippe meg helt løs. Da blir det kort i tråkket og ikke noe energi. Det er skuffende. Jeg er forbanna nå, sa Bardal til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.