Tidlig uttak senker skiskytterskuldre

Brødrene Johannes Thingnes (t.h.) og Tarjei Bø er i rute før sesongstarten i skiskyting.

Brødrene Johannes Thingnes (t.h.) og Tarjei Bø er i rute før sesongstarten i skiskyting. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Alle landslagsløperne er friske og raske foran den nasjonale åpningen i skiskyting. Trenerne Egil Gjelland og Stian Eckhoff tror på en god gjennomkjøring før verdenscupstarten.

Denne sesongen er lagene til verdenscupåpningen i Östersund tatt ut før åpningshelgen på Sjusjøen. Det gjør at landslagsstjernene slipper å bruke for mye energi den første konkurransehelgen.

– Det er spennende å komme i gang. Vi får se hvor landet ligger. Vi har en litt annen inngang enn tidligere i og med at verdenscuplagene er uttatt. Da kan vi prioritere på en litt annen måte, sier Gjelland til NTB.

Det konkurreres i sprint lørdag og fellesstart søndag. Gjelland forteller at alle skal gå minst ett renn. Ole Einar Bjørndalen er blant utøverne som bare skal gå fellesstarten søndag.

– De trenger ikke å legge opp formen etter disse rennene. De kan heller konsentrere seg om det som skjer om halvannen uke i Östersund. Det er viktigere, sier Gjelland.

Vil ikke ha storform ennå

Også på kvinnesiden er alle friske. Landslagstrener Stian Eckhoff er likevel litt usikker på formen, men hevder i likhet med Gjelland at det betyr lite.

– Vi skal være brukbart i rute. Tre er bra i rute, mens Synnøve Solemdal og Elise Ringen nok mangler litt på en formtopp. Samtidig legger vi litt mindre i dette enn tidligere. Vi har for eksempel ikke kjørt testløp på ski foran helgen, sier Eckhoff til NTB.

VM på hjemmebane er årets store mål. Det kommer sent i sesongen, og derfor blir åpningshelgen enda mindre viktig.

– Vi har sagt at vi ikke ønsker å se noen i kanonform i desember. Den eneste måten vi klarer det på, er å gjøre et forhåndsuttak til Östersund, sier Eckhoff.

Elitelaget for kvinner skal i utgangspunktet gå begge løpene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.