*Nettavisen* Sport.

To nordmenn på pallen

NUMMER TO: Jan Schmid ble nummer to i fredagens kombinertrenn. Jarl Magnus Riiber ble nummer tre. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kombinertgutta leverte varene i Seefeld.

17 år gamle Jarl Magnus Riiber fra Oslo tok sin aller første pallplass i verdenscupen i kombinert med 3.-plass i det første rennet av kombinerttouren i Seefeld fredag.

Riiber fylte 17 år 15. oktober og har kommet som et skudd inn i kombinerteliten de siste ukene. Sist lørdag endte han på 13.-plass i Chaux-Neuve etter å ha ledet etter hopprennet.

Fredag lå han på 2.-plass etter hoppet i bakken i Seefeld, og i og med at langrennet bare var 5 kilometer langt, så holdt 17-åringen med helt inn til mål.

I spurten ble han slått av vinneren Eric Frenzel fra Tyskland, mens Jan Schmid ble beste nordmann etter at han passerte Riiber inn mot mål.

Til tross for at Riiber ble slått av to mann, var det likevel han som ble dagens mann. I internasjonal nordisk vinteridrett hører det med til sjeldenhetene at en 17-åring kommer seg inn blant de tre beste.

De norske laginnsatsen var upåklagelig i byen som skal arrangere VM på ski i 2019. Magnus Moan ble nummer fem, Håvard Klemetsen nummer sju, Mikko Kokslien nummer 13 og Jørgen Graabak nummer 38.

Magnus Krog er blitt syk og er reist hjem til Norge.

Kombinerttouren fortsetter lørdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag