Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng var de to eneste norske jentene som gikk seg fram til finale i sprinten under verdenscupåpningen i Ruka, lørdag.

I finalen var likevel svenske Stina Nilsson sterkest av alle. Bak henne kom Falla og Weng.

Den svenske jenta viste seg sterkest i den siste motbakken inn på stadion, og holdt unna inne på oppløpet. Falla ble nummer to, og Weng ble nummer tre.

Blide norske jenter

De norske jentene deppet ikke av den grunn. Både Falla og Weng sa seg strålende fornøyde med pallplasseringer i sesongstarten.

- Jeg er kjempefornøyd med plasseringen. Det er en bra start på sesongen. Det var gøy å være med å kjempe helt oppe i toppen allerede fra begynnelsen av, sier Falla til NRK etter målgang.

- Jeg er også veldig fornøyd. Jeg har aldri hatt en så god åpning i Kuusamo noen gang. Det var vanskelig å gå. Det var mye snø og spora ble borte, så det var hardt og tungt - men jeg synes det var kjempeartig, forklarer Weng til NRK.

(Saken fortsetter under)

Finsk prologseier

Det finske hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var raskest i prologen, lørdag. Ingvild Flugstad Østberg var der raskest av de norske på 6.-plass.

Pärmäkoski var 1,14 sekunder raskere enn svenske Stina Nilsson. Ida Ingemarsdotter, også hun fra Sverige, fulgte på tredje, 2,40 sekunder bak.

LES OGSÅ: Golberg vant - kometen Klæbo på pallen i Ruka

Fire av de norske løperne var svært jevne. Ingvild Flugstad Østberg var 4,05 bak, mens Maiken Caspersen Falla med niende beste tid var 4,93 bak.

Marit Bjørgen gjorde comeback i verdenscupen og hadde den tiende beste tiden, mens Heidi Weng fulgte på plassen bak.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen levde lenge farlig, men klarte så vidt å ta seg blant de 30 beste med sin 29.-plass, men hun var hele 11,77 bak. Ragnhild Haga endte 12,48 sekunder bak på 36.-plass.

Røk ut, én etter én

I kvartfinalene var både Østberg, Falla og Weng suverene. De tre norske tok seg enkelt til semifinale. Også Bjørgen gikk videre, etter en intens kamp mot svenske Ida Ingemarsdotter.

For Astrid Uhrenholdt Jacobsens del, gikk det for fort i hennes kvartfinale, og hun røk ut.

Semifinalene ble også dramatiske for de norske løperne. Både Østberg og Bjørgen forsvant gikk for sakte, og fikk med det ikke gå finale. Weng og Falla ble dermed de to eneste norske i finalen.

De to presterte også der godt, men måtte se seg slått av Nilsson til slutt.