*Nettavisen* Sport.

Tøff konkurranse for Northug

Petter Northug stiller til start i Blinkfestivalen. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og de andre norske utøverne får testet seg mot flere utlendinger i verdenstoppen når Blinkfestivalen starter torsdag.

I tillegg til Johnsrud Sundby og Northug stiller blant andre Sjur Røthe, Chris Jespersen og Simen A. Sveen av de norske løperne i Lysebotn Opp torsdag.

Av utlendinger stiller navn som Roland Clara og Maurice Manificat som var de to beste i monsterbakken i år.

Også profilerte løpere som Aleksandr Legkov og Matti Heikkinen stiller til start. Det samme er flere av verdens beste skiskyttere. Martin Fourcade stiller i spiss for det franske laget, mens tyske Arnd Peiffer og Daniel Böhm også er på plass.

Selv om Therese Johaug har meldt forfall på grunn av fingerbruddet, er ikke kvinnefeltet mye svakere enn mennenes. Blant annet er Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ragnhild Haga, som ble nummer to, tre og fire i fjorårets Tour de Ski, klare for start i Lysebotn Opp.

I tillegg starter en rekke gode finske langrennsjenter og andre internasjonale gode langrennskvinner. Den finske skiskytteren og motbakkespesialisten Kaisa Mäkäräinen, som vant i Lysebotn for to år siden, er også på plass, det samme er de fleste av de norske skiskytterne.

Northug stiller på startstreken både torsdag og fredag. Avgjørelsen om start lørdag skjer fredag etter fellesstarten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.