RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollefsen: - Kona synes jeg skjemmer meg ut

TØFF: Ole-Kristian Tollefsen er tøff. Noen ganger for tøff, mener kona Guro.
TØFF: Ole-Kristian Tollefsen er tøff. Noen ganger for tøff, mener kona Guro. Foto: Ulf Palm
Kona Guro er ikke alltid like fornøyd med mannens friske spillestil.

Få ishockeyspillere i SHL-ligaen setter følelser i sving som den norske hardingen.

I kvartfinaleserien mot Brynäs vant Färjestad 4-1, og Tollefsen fikk både motstanderen og deres supportere til å gå opp i limingen.

I den siste kampen buet hjemmefansen hver gang Tollefsen var nær pucken.

– For meg er det som tennvæske. Hadde jeg spilt for dem, hadde de jublet, sier 29-åringen.

TT beskriver Tollefsen som en leder, en klippe både fysisk og defensivt. Han blir beskrevet som en spiller som kan bli gull verdt videre i SHL-sluttspillet.

Mot Brynäs i kvartfinalen var innsatsen hans direkte avgjørende for utfallet.

– Han viste hvor nivået skal ligge og tok på seg stort ansvar. Brynäs måtte holde et ekstra øye med ham, sier Färjestads trener Leif Carlsson.

Nye tak

Men det kunne gått galt for Tollefsen i den første kvartfinalekampen mot Brynäs. Greg Scott ramlet over foten hans, og kneet til Tollefsen vek unna. Det var ikke første gang at den storvokste nordmannen (1,88 meter høy og 95 kilo) spilte videre etter en smell som ville ha parkert mange andre.

– Det er ikke bare jeg. Jeg synes det er slik i hockey generelt. Vi biter tennene sammen. Det er en machosport, og man vil ikke trekke seg.

Kritikk fra fruen

Kona Guro er ikke alltid like fornøyd med mannens friske spillestil.

– Det var etter en episode mot Brynäs at jeg ble liggende på isen etter en takling. Da sa hun at jeg slik jeg lå der og skrek, så var det best at jeg ikke spilte neste kamp. Hun kan hockey. Gjør jeg noe idiotisk på isen, som da jeg slo til Thuresson, da får jeg høre det. Da synes hun at jeg skjemmer meg ut, sier Tollefsen.

I den tredje kvartfinalen mot Brynäs fikk Tollefsen mye oppmerksomhet etter en knallhard, men fair takling mot Andreas Thuresson i åpen is.

– Den var steintøff, topp tre i karrieren. Slike taklinger er ikke noe jeg planlegger, det kommer naturlig. Det er slik jeg har spilt i hele mitt liv.

Färjestad er i semifinalen i sluttspillet for 13. gang på 14 år. Motstander er Växjö som de tapte alle fem møtene mot i grunnserien.

– Vi møter et bra lag, men vi er et helt annet lag nå enn i grunnserien. Med den energien vi har nå, kan vi gå hele veien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere