Hilde var i en årrekke på hopplandslaget, men valgte i vinter å legge hoppskiene på hylla.

Han er imidlertid fortsatt en del av miljøet og nå bekrefter han til Nettavisen at han har begynt å jobbe som hopptrener for Norges kombinertlandslag.

Hilde får hovedsaklig ansvar for å hjelpe hopperne som holder til i Oslo og omegn.

- Jeg får ganske mye ansvar for den daglige oppfølgingen av utøverne i Oslo. Jeg skal også ha litt ansvar for utstyr. Jeg har kontakt med Olympiatoppen angående utstyr og utvikling, sier Hilde til Nettavisen.

Fokus på utstyr

Det norske hopplandslaget, med Magnus Brevig i spissen, har de siste årene tatt store grep for å være best i verden når det kommer til utstyr.

De norske hopperne så en tydelig effekt av satsingen allerede i vinter, og nå forteller Hilde at også kombinertlandslaget ønsker å hjelpe til.

- Kombinert har lyst til å bidra og ikke bare bruke kunnskapen til hopplandslaget, forteller Hilde.

30-åringen forteller at han er tiltenkt en lignende rolle slik Brevig har på hopplandslaget. Sistnevnte er sjef for «sports science»

Selv om Norge har tatt store steg på utstyrsfronten i form av gode dresser og lignende, mener Hilde at det er mer å hente.

- Norge er blant de som har kommet lengst, men jeg tror det er mye å hente i det å få kartlagt ting og få mer struktur på det. Vi må sørge for at vi har det beste utstyret også i årene som kommer, forklarer 30-åringen.

Mesternes mester og eget firma

Ansvar for hopputstyr passer Hilde bra ettersom han har opparbeidet seg mye erfaring både som utøver, men også i perioden etter sin aktive karriere.

30-åringen har nemlig nylig startet et eget firma som driver med utvikling av hopputstyr sammen med barndomskameraten Christopher Lange.

- Vi er oppstartsfasen, men vi har allerede fått kartlagt og funnet en del løsninger og prosesser som kan gjøres med effektivt, forklarer Hilde.

I tillegg til trenerjobb og arbeid med eget firma, skal 30-åringen delta i neste sesong av NRKs seersuksess Mesternes Mester.

Hilde reiser denne uken til Mallorca hvor innspillingen skal foregå.

Han innrømmer at det har blitt en hektisk hverdag etter at han la opp, men han klager ikke.

- Jeg trives veldig godt, sier Hilde.