RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REAGERER: Expressens kommentator, Tomas Pettersson (venstre), stusser over Therese Johaugs taktikk i sin egen dopingsak.
REAGERER: Expressens kommentator, Tomas Pettersson (venstre), stusser over Therese Johaugs taktikk i sin egen dopingsak. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Tomas Pettersson: - Er Johaug naiv eller arrogant?

Sist oppdatert:
Expressens skikommentator, Tomas Pettersson, stusser over Therese Johaugs taktikk i sin egen dopingsak.

Tirsdag får Therese Johaug den endelige dommen i sin dopingsak, og med det vil det også bli avgjort om den norske skistjernen får delta i OL i Pyeonchang i 2018, eller ikke.

Det har også svenskene fått med seg.

Expressens skikommentator, Tomas Pettersson, går tirsdag igjennom Johaug-saken i en kommentar i den svenske avisen. Pettersson tar for seg utviklingen i saken, og peker spesielt på hvor utrolig det lang tid det har tatt å komme frem til en endelig beslutning.

Han peker også på at det fort kan ende med 15 måneders utelukkelse, da det vil kunne gjøre flere parter fornøyde: Johaug kan delta i OL, Det internasjonale skiforbundet (FIS) får oppfylt ønsket om en strengere straff, og straffen er ikke streng nok til at Norge vil reagere nevneverdig.

Expressen-kommentatoren konkluderer også med at det vil være en helt okei beslutning.

Det som dog får Pettersson ti å reagere, er Johaugs manglende evne til å innrømme egen skyld og ansvar.

- Hva hadde Johaug tapt på å erkjenne sin dumhet, ta sin del av ansvaret, og så ydmykt be om forståelse? skriver Pettersson i Expressen.

- Absolutt ingenting, slår han fast, og fortsetter:

- Hos meg hadde hun i alle fall fått en smule respekt. Men Therese Johaug valgte en annen vei. Jeg vet ikke om det handler om naivitet, arroganse, eller kanskje en form for rettslig taktikk, skriver Pettersson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere