RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tor Arne Hetland slutter i Skiforbundet


GÅR NY VEI: Tor Arne Hetland har avsluttet sin karriere i Norges Skiforbund. Det kommer fram i en pressemelding torsdag.
GÅR NY VEI: Tor Arne Hetland har avsluttet sin karriere i Norges Skiforbund. Det kommer fram i en pressemelding torsdag. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus er enige om at den tidligere allround-treneren avslutter sin kontrakt med Norges Skiforbund, opplyser forbundet i en pressemelding torsdag.

- Med sin fagkunnskap og struktur i trenergjerningen bidro han i aller største grad til de historiske resultatene i OL i PyeongChang. Etter sesongen fant vi imidlertid at vi gjør noen endringer som førte til at Tor Arne ikke lengre ble en del av trenerteamet. Vi er nå enige om en sluttavtale som gjør at Tor Arne ikke lenger er bundet til oppgaver i Norges Skiforbund. Med sine kvalifikasjoner blir Tor Arne helt sikkert en ressurs for ski-Norge også i fremtiden, sier Løfshus i pressemeldingen.

- Tre veldig fine år

Til tross for at det allerede i starten av april ble klart at Hetland ikke fikk fortsette som trener for det norske herrelandslaget, tok det lang tid før det ble klart hva som skulle være veien videre for den norske idrettsprofilen.

Nå er partene altså enige om å gå hver sin vei.

- Jeg har hatt tre veldig fine og utviklende år som herretrener for allroundlaget i Norges Skiforbund Langrenn, med gode resultater i både World Cup, Tour de Ski, VM og OL, sier Tor Arne Hetland i pressemeldingen.

Det var etter utøvernes evaluering av vinterens sesong at det ble klart at Hetland ikke fikk fortsette i jobben som hovedtrener på det norske allround-laget.

Til tross for solide norske resultater under Hetlands ledelse er det tilsynelatende et flertall i utøvergruppen som er enig i at det var riktig med et trenerskifte.

- Skal finne ny jobbarena

Hetland holder stafettgullene i VM 2017, OL 2018 og trippelen på 30 km Skiathlon i PyeongChang som de absolutt største høydepunktene.

- Nå ønsker utøverne andre impulser og en annen retning i treningsarbeidet enn den jeg står for. Jeg håper selvsagt at resultatene i tiden som kommer blir minst like bra som de har vært de siste årene, og ønsker alle i Skiforbundet lykke til i tiden som kommer. Selv skal jeg nå finne en ny jobbarena og ser frem til det. Skisport ligger mitt hjerte nær, jeg er opptatt av utvikling og det er ikke utelukket at jeg en gang i fremtiden vil jobbe i Skiforbundet igjen, avslutter Hetland.

Eirik Myhr Nossum har overtatt Hetlands jobb som trener for menn allround.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere