*Nettavisen* Sport.

Tora tapte terreng til rivalen

BOM, BOM: Tora Berger hadde ikke dagen på standplass. Foto: Heikki Saukkomaa (AP / NTB scanpix)

Det ble bom, bom og bom for den norske jenta.

16.03.14 13:26

Denne sesongen har verdenscupen for kvinner i skiskyting utviklet seg til en ren duell mellom finske Kaisa Mäkäräinen og norske Tora Berger.

Lørdag var det den finske jenta som var best i Kontiolahti, foran nettopp Berger, og før jaktstarten søndag ledet hun sammenlagt med 37 poeng.

Etter jaktstarten hadde Mäkäräinen økt denne ledelsen ytterligere og dermed blir det svært vanskelig for Berger å hente inn forspranget til rivalen.

Mäkäräinen skjøt kun én bom på de fire skytingene og var helt suveren.

Tora Berger, som altså startet rett bak finnen, pådro seg tre bom på første skyting og havnet dermed et stykke bak. På de tre siste skytingene pådro den norske veteranen seg ytterligere tre bom og dermed ble det for mye.

Berger var 2,38 minutter bak vinneren i mål og ble nummer fem.

Dette betyr at hun fortsatt har en mulighet til å vinne verdenscupen, men det er nå liten tvil om at det er Mäkäräinensom har dette i sin hule hånd.

57 poeng skiller de to.

Av de øvrige norske tok Marte Olsbu en gledelig 11.-plass. Hun skjøt feilfritt på de tre første skytingene, men måtte tåle én bom på den fjerde og siste.

Tiril Eckhoff, som imponerte i OL, hadde ingen god dag på standplass og pådro seg hele åtte bom. Hun var dermed langt unna å en topplassering.

Eckhoff ble nummer 16.

Heller ikke Fanny Welle-Strand Horn eller Bente Landheim imponerte.

Welle-Strand Horn ble nummer 25, mens Landheim ble nummer 33.

Verdenscupen avsluttes neste helg i Holmenkollen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.