RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tragedien som forandret Rangers

I SENTRUM: Martin St. Louis har inspirert lagkameratene med sin reaksjon etter morens dødsfall.
I SENTRUM: Martin St. Louis har inspirert lagkameratene med sin reaksjon etter morens dødsfall. Foto: Elsa (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Samholdet i laget er strålende nå, sier Mats Zuccarello.

PITTSBURGH - NY RANGERS 1-2:

New York Rangers var ille ute i sin sluttspillserie mot Pittsburgh Penguins og lå under 1-3 i kamper da stjernespilleren Martin St. Louis fikk beskjed om at hans mor Frances hadde fått et hjerteinfarkt og brått og uventet var død, bare 63 år gammel.

St. Louis reiste hjem til sin far. Sammen kom de fram til at Frances ville ha ønsket at han skulle spille neste kamp for Rangers, og derfor dro han tilbake til laget.

Spesielt lagmøte

Rangers kunne ha lett ha tapt den neste kampen også, og vært slått ut av sluttspillet. Motstanderen kan tross alt skilte med superstjernene Sidney Crosby og Jevgenij Malkin, mens en av Rangers' viktigste spillere nettopp var rammet av en tragedie.

I stedet samlet laget seg i garderoben og fortalte hverandre inspirerende historier, om tidligere opplevelser som fikk lykkelige utfall.

New York Rangers vant den femte kampen, så den sjette og natt til onsdag ble det seier i den sjuende også. For første gang i klubbens historie har broadwaylaget snudd 1-3 til seier 4-3 i en sluttspillserie.

- Det virker som dere har et spesielt samhold i laget nå?

- Ja, det har vært utrolig bra! Alle har tro på seier, selv da vi lå under 1-3. Samholdet i laget er strålende, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Martin St. Louis takket også lagkameratene for støtten etter at Rangers vant den sjette kampen.

Se talen her:


Reflekterer over livet

Henrik Lundqvist peker på det samme som en avgjørende faktor når NBC spør Rangers-keeperen om hva som ble avgjørende for at blåtrøyene nå er klar for semifinale i NHL.

- Vi spilte smart i starten, og ble belønnet, men så kom vi bort fra det. Så kom vi tilbake til basis, ting skjedde med Martin, vi ble mer sammensveiset som gruppe og begynte å jobbe for hverandre, sier Lundqvist.

Og fortsetter:

- Det handler om riktig innstilling. Det som betyr noe, er at vi jobber for hverandre og har tro på hverandre. De siste tre kampene har vi følt denne troen på hverandre.

Det er ingen tvil om at tragedien som har rammet familien St. Louis har påvirket New York Rangers.

- Det har vært tøffe dager, følelsesmessig. Du har så mange følelser. Du er midt i et sluttspill og opprømt over det, du prøver å spille på toppnivået ditt, men så skjer noe sånt og du begynner å reflektere over livet og hva som egentlig betyr noe i livet, sier Lundqvist.

- Det er en følelsesmessig berg-og-dal-bane, definitivt, men vi har håndtert det på riktig måte og er videre til neste runde. Det føles utrolig, legger han til.

Henrik Lundqvist fortjener selv mye av æren, etter å ha reddet 35 av 36 skudd i den avgjørende kampen mot Pittsburgh Penguins.

New York Rangers møter Boston Bruins eller Montreal Canadiens i semifinalen. Første semifinalekamp spilles trolig førstkommende helg.

Chicago Blackhawks vant 2-1 mot Minnesota Wild og 4-2 sammenlagt, og er klar for avdelingsfinale i vest. Chicago møter enten Anaheim Ducks eller Los Angeles Kings i neste runde.

Se høydepunktene fra nattens Rangers-kamp her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere