RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LØNNSMEKLING? New York Rangers og Mats Zuccarello har frist fram til fredag med å bli enige om en ny kontrakt, før den fastsettes gjennom lønnsmekling.
LØNNSMEKLING? New York Rangers og Mats Zuccarello har frist fram til fredag med å bli enige om en ny kontrakt, før den fastsettes gjennom lønnsmekling. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Tre dager igjen for Zuccarello

Sist oppdatert:
Må igjennom lønnsmekling fredag dersom enighet ikke oppnås med New York Rangers før den tid.

New York Rangers har travle dager. Tre sentrale spillere står uten kontrakt og har tidsbestemte lønnsmeklinger i løpet av svært kort tid.

En av dem er Mats Zuccarello (26), nordmannen som ble lagets beste poengplukker forrige sesong med sine 59 poeng på 77 kamper. Dette ble 26-åringens store gjennombrudd i verdens beste hockeyliga, NHL.

Oslogutten hjalp også Rangers til finale i sluttspillet.

Zuccarellos høring er satt til fredag denne uka.

Forrige sesong tjente han 1,15 millioner dollar. Nå kan han vente et solid lønnshopp. Hvor stor lønnsøkningen blir, gjenstår å se.

Zuccarellos agent, Craig Oster, har ikke vært tilgjengelig for kommentar tirsdag.

Lite lønnsrom

Rangers har lite rom under lønnstaket på 69 millioner dollar, som er den maksimale totalsummen laget kan bruke på sine 23 spillere i NHL-stallen. Ifølge Capgeek.com har broadwaylaget bare 12,3 millioner igjen til taket.

Det gjør det vanskelig for manager Glen Sather.


Mats Zuccarellos prestsjoner tilsier at han bør få en lønn på mellom fire og fem millioner dollar. Spørsmålet er om Rangers kan ta seg råd til det.

Samtidig må nemlig også Derick Brassard få en lønnsøkning fra de 3,2 millionene dollar han tjente i fjor. Andrew Gross i Bergen Record skriver at Brassard trolig får en lønn på rundt 4,5 millioner dollar.

Tredjemann som skal i lønnsmekling dersom enighet ikke oppnås før fristen, er Chris Kreider. Hans høring er berammet til onsdag denne uka.

Kreider får trolig rundt to millioner dollar, skriver Gross.

Tøff prosess

Lønnsmekling er noe både spillere og klubber normalt ønsker å unngå. En slik prosess kan nemlig ødelegge forholdet mellom en klubb og en spiller. Det har skjedd før.

En klubb vil normalt legge fram argumenter som trekker en spillers prestasjoner ned, for å få så lav lønn som mulig. Det har faktisk hendt at spillere har begynt å gråte under slike meklinger.

New York Rangers har 19 spillere under kontrakt neste sesong, men et par av dem er nok av det kaliberet at Sather gjerne henter inn en spiller eller to til - dersom det er rom for det under lønnstaket.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere