*Nettavisen* Sport.

Tre gull på rappen for Canada

Canada og spillerne Caleb Flaxey, Ryan Fry, E.J. Harnden, Ryan Harnden and Brad Jacobs kunne feire nasjonens tredje strake OL-gull fredag. Foto: Leon Neal (Foto: LEON NEAL / Afp / NTB scanpi)

Gullfavoritten knusende overlegen i OL-finalen.

22.02.14 11:25

Canadas herrelag i curling knuste Storbritannia i finalen og er OL-mester for tredje gang på rad.

Canada har vunnet OL hver gang siden det dramatiske og sensasjonelle finaletapet mot Pål Trulsens norske lag i Salt Lake City for 12 år siden. Curlingnasjonen kan feire gull for både kvinner og menn i Sotsji-OL.

- Jeg er ekstatisk. Dette er fabelaktig og forbløffende. Det finnes sikkert en million andre ord som kunne beskrevet det, men det er de jeg kommer på akkurat nå, sa skip Brad Jacobs.

Britenes skip David Murdoch vendte tap til seier med to poeng i siste omgang både i skillekampen mot Norge og i semifinalen mot Sverige, men fredag fikk han ingen sjanse. Canada scoret to poeng i første omgang, tre til i tredje og ledet 6-1 etter fire omganger.

Med to omganger igjen og 9-3 på tavla takket Murdoch for kampen og sa seg tilfreds med sølv.

- Jeg er skuffet. Dette var vårt livs sjanse, men det var ikke vår dag i dag. Vi startet kampen dårlig og ga dem stor selvtillit, sa Murdoch.

Sølv er beste britiske plassering for menn siden curling kom tilbake på OL-programmet i 1998. Storbritannia vant curlinggull i Chamonix i 1924.

Sverige sikret tidligere fredag bronsen med 6-4-seier over Kina etter forlengning. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.