Tre søstre vant thrillerstafett i NM

TRE GANGER SLIND: Oppdal, med tre søstre på laget, vant stafetten under ski-NM på Røros. Ankerkvinne Silje Øyre Slind blir her omfavnet av både søstre og konkurrenter.

TRE GANGER SLIND: Oppdal, med tre søstre på laget, vant stafetten under ski-NM på Røros. Ankerkvinne Silje Øyre Slind blir her omfavnet av både søstre og konkurrenter. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Nå blir det skikkelig bygdefest!

01.02.15 11:18

Silje Øyre Slind holdt unna for en råsterk sisteetappe av Hemings Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og sikret en populært stafettgull til Oppdal.

Tvillingsøstrene Astrid og Kari (26) gikk henholdsvis første og siste etappe, mens liiklesøster Kari Øyre Slind gikk etappen mellom for Oppdal.

Jacobsen hentet inn voldsomt med meter det førende laget på slutten. Men årets NM-gull skulle de tre langrennssøstrene fra Sør-Trøndelag ha.

Silje Øyre Slind holdt unna for Jacobsen med sju tideler Jacobsen. Oslolaget Heming er godt vant med stafettseirer i NM-sammenheng, men denne vinteren måtte de ta til takke med andreplass.

Rovdyr i løypa

- Jeg visste at det kom en «ulv» bak meg. Jeg måtte tenke at dette kunne akkurat gå, og det gjorde det. På oppløpet visste jeg at jeg hadde kontroll, men i den siste bakken var jeg så stiv, sa en glad ankerjente fra Oppdal til NRK.

Oppdal har både sølv og bronse fra NM-stafetter tidligere, men søndag ordnet søstrene Øyre Slind gull.

- Nå blir det skikkelig bygdefest på Oppdal! Vi skal leve på dette et år, kommenterte en strålende fornøyd søster Kari Øyre Slind.

Formsterk Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en ny positiv opplevelse i NM-løypene i Røros. Nå varsler hun at hun har god kontroll på en eventuell stafettetappe for Norge i Falun-VM om drøye to uker.

- Jeg prøvde det jeg kunne. Det var akkurat litt for mange sekunder. I dag skulle jeg ønske at det var fem kilometer på hver etappe og at det ikke ble kortet ned til fire. Da hadde vi tatt det, sa en blid Jacobsen til NRK.

Lillehammer tok bronsemedaljene.

Varden, med langrennstrener Guri Hetland (40) på ankeretappen, tok fjerdeplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.