Tre strake tap for New York Rangers

EN SKUFFET MANN: Mats Zuccarello likte dårlig at Rangers gikk på sitt tredje strake tap.

EN SKUFFET MANN: Mats Zuccarello likte dårlig at Rangers gikk på sitt tredje strake tap. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Et søvnig New York Rangers. Et svakt New Jersey Devils. Ett lag måtte jo vinne.

18.10.15 22:05

N.Y. RANGERS - NEW JERSEY 1-2:

NEW YORK (Nettavisen): To strake tap var ikke nok til å vekke liv i New York Rangers tidsnok til søndagens hjemmekamp mot New Jersey Devils. Det hjalp heller ikke at matchen startet allerede 13.00, lokal tid.

 

To svake lag scoret hver sin gang i ordinær tid og det måtte dermed spilleforlengelse til før en vinner kunne kåres.

Det mest rettferdige ville nok ha vært å gitt begge lag null poeng, om man skal være ærlig.

I realiteten fikk imidlertid Devils to poeng og Rangers bare ett, siden New Jersey scoret vinnermålet 3,07 minutter ut i spilleforlengelsen.

- Ja, det føles som vi har rotet bort ett poeng her, selv om alle lag er gode. Vi skal ta disse poengene her, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

I henhold til NHLs nye regelverk ble det spilt tre mot tre i overtidsperioden. Så mye plass på isen har en tendens til å bidra til scoringer.

Små marginer

Rick Nash var fryktelig nær å score først, men Andy Greene feide pucken unna da den var i ferd med å krysse mållinjen. En spektakulær redning av veteranbacken - til fortvilelse for Rangers' best betalte utespiller, som ennå ikke har scoret mål denne sesongen.

Like etterpå fikk Kyle Palmieri en enda større sjanse, for åpent mål, men Henrik Lundqvist vartet opp med en fenomenal redning, som han har for vane å gjøre.

Så banket Nash pucken i krysset, uten nettkjenning, før Devils kontret og fyrte av et skudd som selv Lundqvist ikke klarte å stoppe.

Lee Stempniak, den tidligere Rangers-spilleren, ble matchvinner med et knallhardt direkteskudd rundt tre minutter ut i ekstraperioden.

Dermed endte det 2-1 til New Jersey Devils.

- Vi treffer stolpen rett før de scorer, så det er små marginer, men nå har vi tapt tre på rad og det må vi gjøre noe med, erkjenner Zuccarello.

Henrik Lundqvist sa til pressen etter kampen at han følte at kampen manglet energi, og det var mildt sagt tydelig fra tribuneplass. Kanskje ligger noe av forklaringen i at kampen ikke startet 19.00, som spillerne er vant til, men i stedet allerede 13.00.

- Det er ikke noe man er vant til, men det er ingen unnskyldning. Vi burde ha ledet mer enn 1-0 og drept kampen tidlig, men vi lar dem holde på, slipper dem inn, tar for mange utvisninger og gir dem initiativet, så det må vi luke bort. Vi må spille enklere, slå teip-til-teip-pasninger og hjelpe hverandre mer, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers-rokeringer

Trener Alain Vigneault omrokerte rekkene sine til denne kampen. Sesongen startet med tre seirer på rad, men så ble det tap for både Winnipeg Jets og Montreal Canadiens i de påfølgende kampene.

Selv om Mats Zuccarello åpnet solid, med tre mål på disse fem kampene, scoret Rick Nash null mål og bare ett poeng, mens Derick Brassard kun bidro med ett mål og én assist.

Brassard ble dermed flyttet til andrerekken, mens Derek Stepan kom opp som førstesenter mellom Nash og Zuccarello.

Vigneault flyttet også Kevin Hayes til tredjerekken og satte Jesper Fast sammen med Chris Kreider og Brassard, slik at Hayes fikk med seg Oscar Lindberg og J.T. Miller i tredjerekken.

Om Rangers-starten har vært middels, har New Jersey Devils' start vært grusom. Forutsetningene er imidlertid helt annerledes hos djevlene, som er ventet å slite helt i bunnen av NHL denne sesongen.

Som ventet startet også Rangers best.

(Video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

Stepan scoret først

Tre minutter og tolv sekunder inn i kampen satte Derek Stepan pucken i mål etter at han ble frispilt av Oscar Lindberg. Stepan fintet ut Cory Schneider med en dragning og satte pucken inn mellom beina på Devils-keeperen.

STEPANS TREDJE MÅL for sesongen kom tidlig i første periode mot New Jersey Devils. Foto: Adam Hunger (Ap / NTB scanpix)

Stort mer skjedde ikke i første periode. Rick Nash hadde en stor sjanse på en retur etter at Stepan igjen kom til skudd fra god posisjon, framspilt av Mats Zuccarello. Typisk nok ble forsøket til Nash stoppet på streken.

Devils klarte bare å utfordre Lundqvist med seks skudd i første periode. Rangers var marginalt bedre, med ni skudd mot Schneider.

Tidlig i andre periode utlignet New Jersey Devils etter at Rangers mistet pucken på vei i angrep. Adam Henrique og Mike Cammalleri fikk stå alene foran Henrik Lundqvist og Henrique klarte å presse pucken over mållinjen.

Målet var det tredje for Henrique denne sesongen, men bare det sjuende for Devils.

Midtperioden ble en nesten-periode for Rangers, selv om det oftere var nesten-pasninger enn nesten-mål. Få trenere slår seg til ro med nesten-pasninger, så Vigneault var neppe fornøyd da han snakket til laget sitt i den andre pausen.

Tredje periode startet ikke bedre.

Jarret Stoll pådro seg en unødvendig utvisning med fem sekunder igjen av andre periode, og helt i starten av den tredje perioden vippet Kevin Klein pucken over vantet fra egen sone og fikk to minutter i fryseboksen for uthaling av tiden.

Dermed ble Rangers redusert til tre spillere mot Devils’ fem, med hele 1,36 minutter igjen av utvisningen til Stoll.

Anført av en heroisk Derek Stepan klarte Rangers å holde Devils unna, faktisk uten at bortelaget fikk et eneste skudd på mål. Det tok faktisk 8,16 minutter før Devils fikk sitt første skudd på Lundqvist i tredje periode.

Zuccarello kom til skudd fra god posisjon midtveis i tredjeperioden, men Schneider reddet med snapphansken.

New Jersey Devils holdt seg unna utvisningsboksen helt til Jordin Tootoo tok en utvisning for bruk av høy kølle med 9,02 minutter igjen av tredjeperioden. Det tok altså to og en halv periode før Rangers fikk sjansen i overtall.

NEW JERSEY DEVILS banket New York Ranges 2-1. Foto: Adam Hunger (Ap / NTB scanpix)

Det skjedde lite der, ei heller da Lee Stempniak ga Rangers en ny sjanse i overtall senere, presset fram av en hardtarbeidende Rick Nash.

Stempniak ble imidlertid matchvinner i ekstraperioden, med en suser som selv ikke Henrik Lundqvist klarte å stoppe. Dermed fikk Devils to poeng og Rangers ett poeng.

New York Rangers spiller kamp igjen allerede mandag, hjemme mot San Jose Sharks. Deretter følger en ny hjemmekamp, mot Arizona Coyotes, førstkommende torsdag, før uken rundes av med bortekamp mot Philadelphia Flyers på lørdag og hjemmekamp mot Calgary Flames på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag