RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treneren utfordret Zuccarello - og fikk litt av et svar!

HER SETTER Mats Zuccarello pucken i mål til 1-0 mot Toronto Maple Leafs.
HER SETTER Mats Zuccarello pucken i mål til 1-0 mot Toronto Maple Leafs. Foto: Vincent Carchietta (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mats Zuccarello klinte til med hat trick etter at treneren ba ham løfte seg.

N.Y. RANGERS - TORONTO 3-1:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello har åpnet godt for New York Rangers denne sesongen og kom til fredagens match i Madison Square Garden med fire mål og seks poeng for broadwaylaget.

Han har spilt godt, men ikke fantastisk.

Ikke når man tenker på det enorme potensialet som bor i 28-åringen fra Hasle, som vant poengligaen i den svenske eliteserien i 2009/10 og vant den interne poengligaen til New York Rangers for to sesonger siden.

Skjennepreken fra Vigneault

- I løpet av den tiden han har vært under meg her, er dette den beste starten han har hatt, men mine forventninger til ham offensivt og defensivt er enda høyere, sa trener Alain Vigneault tidligere denne uka.

Vigneault var ikke ute etter å ta Zuccarello, men sa på den samme pressekonferansen at det nesten ikke var noen i laget hans som ikke ville «fått en skjennepreken fra mamma» om de hadde fått karakterer for innsatsen sin i sesongens ti første matcher.

Zuccarello roser rekkekameratene

Mot Toronto Maple Leafs fikk Vigneault svar på tiltale fra førsterekken med Mats Zuccarello, Derick Brassard og Rick Nash. Og det var Zuccarello som svarte høyest.

Nordmannen satte inn 1-0 midtveis i første periode etter fint forarbeid av Nash og Brassard.

I tredje periode økte Zuccarello til 2-0, igjen etter forarbeid fra Brassard og Nash.

Helt på tampen satte han også inn 3-1 i åpent mål etter at Toronto hadde tatt ut keeper Jonathan Bernier i et forsøk på å utligne til 2-2.

Hat trick!

Zuccarellos første i NHL noensinne. Det andre norske hat tricket noensinne (Espen Knutsen scoret det første, i januar 2002).

- Det er ikke hver dag. Det må vi ta med oss, denne karamellen må vi suge på, smiler Mats Zuccarello.

- Jeg var bare heldig i dag. Brassard og Nash gjør mesteparten av jobben, sier en kledelig beskjeden Zuccarello til Nettavisen.

Nå har han sju mål og ni poeng på elleve kamper.

- Jeg var heldig

- Kan du rangere dette opp mot andre ting du har gjort?

- Nei, jeg var heldig i dag. Nash og Brassard gjorde mesteparten av jobben. Jeg får pucken servert for åpent mål.

- Åpent mål i ishockey er likevel ikke det samme som åpent mål i fotball?

- Nei, det er hyggelig å score mål. Jeg er veldig happy. Vi vinner også, på det som kanskje ikke er vår beste dag, og rekka vår produserer bra, så vi får være fornøyde med den kampen her.

- Du ble utfordret av treneren før kampen. Ga det ekstra motivasjon?

- Jeg visste ikke om det, faktisk, sier Zuccarello alvorlig.

Rangers har for øvrig plukket bra med poeng selv om spillernes individuelle statistikker ikke har vært på et ønsket nivå. Rangers topper Metropolitan Division.

Smart pasning fra Dan Boyle

Toronto kom til fredagens kamp i Madison Square Garden med én fattig seier på sine åtte første matcher denne sesongen, så det var ingen tvil om at New York Rangers stilte med et solid favorittstempel.

Rangers var også det beste laget fra første dropp.

Backveteranen Dan Boyle har måttet tåle mye kritikk denne sesongen, stort sett av den berettigede sorten, men hans backhandpasning til Rick Nash midtveis i første periode skal ha hovedæren for at Rangers tok ledelsen 1-0.

Pasningen åpnet opp Toronto-forsvaret, slik at Nash fikk god tid til å vente på at medspillerne kom seg i ønskeposisjoner før han spilte pucken videre til Derick Brassard. Nummer 16 hos Rangers spilte den umiddelbart videre til Mats Zuccarello.

Den 28 år gamle nordmannen fyrte løs på direkten og sendte pucken forbi Jonathan Bernier og i mål. Dette var Zuccarellos femte scoring for sesongen og hans sjuende poeng.

Se scoringen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

Andreperioden var ikke mye å skrive om, så vi nøyer oss med denne setningen her.

Strålende av Brassard

Bare tolv sekunder ut i tredje periode satte fikk Toronto Maple Leafs pucken forbi Henrik Lundqvist, men scoringen ble annullert fordi Joffrey Lupul forstyrret Rangers-målvakten inne i hans domene.

Den beslutningen var omstridt, for kontakten mellom Lupul og Lundqvist var minimal.

Dommerne annullerte scoringen umiddelbart, og videobildene ga ingen grunn til å overstyre den avgjørelsen, til tross for at Torontos trener Mike Babcock valgte å bruke sin «Coach's challenge» - en ny regel denne sesongen som gir trenere muligheten til å kreve videodømming i én situasjon.

Fem minutter senere økte Rangers til 2-0.

Derick Brassard førte pucken inn langs høyresiden, og den tidligere Columbus-spilleren hadde full kontroll over hvor Zuccarello var. Brassard ventet til det perfekte øyeblikket og sendte en millimeterpresis backhandpasning til sin norske medspiller.

Zuccarello kunne enkelt styre pucken i mål til 2-0 og slippe jubelen løs enda en gang. Se scoringen her:


Trener Alain Vigneault var nok godt fornøyd, han også. Ikke bare utfordret han sine offensive stjerner før denne kampen, men han satte også Nash, Brassard og Zuccarello sammen på én rekke igjen.

Det var jo ikke så dumt.

Joffrey Lupul reduserte til 1-2 med snaut to minutter igjen av kampen.

Så satte Mats Zuccarello altså inn sitt tredje mål for kvelden. Igjen var det Brassard og Nash som spilte ham fram. Trioen gjorde altså ni målpoeng i denne matchen.

Kanskje Vigneault skal klage litt oftere?

Nå står Zuccarello bokført med sju mål på elleve kamper og har 71 kamper igjen på å slå sin personlige rekord på 19 mål på én NHL-sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere