RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trondheim tapte kampen om ski-VM


TAPTE KAMPEN: Skipresident Erik Røste var på plass på FIS-kongressen i Hellas da Det internasjonale skiforbundet valgte i gi VM i 2023 til Planica på bekostning av Trondheim.
TAPTE KAMPEN: Skipresident Erik Røste var på plass på FIS-kongressen i Hellas da Det internasjonale skiforbundet valgte i gi VM i 2023 til Planica på bekostning av Trondheim. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Planica skal arrangere verdensmesterskapet på ski i 2023.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) stemte torsdag kveld i favør slovenske Planica da tildelingen av VM i 2023 ble holdt i forbindelse med FIS-kongressen i Hellas.

Slovenerne stakk av med 9 av 15 stemmer fra FIS-representantene som avgjorde hvem som skulle få arrangere verdensmesterskapet.

Det er andre gangen på rad at Trondheim taper kampen om å få arrangere VM på ski.

For to år siden søkte trønderne om å få arrangere VM i 2021, men den kampen vant tyske Oberstdorf.

– Vi gratulerer Planica med VM i nordiske grener i 2023. Dette ble akkurat så jevnt som vi hadde trodd på forhånd. Samtidig vil jeg takke alle involverte i Trondheim for en kjempejobb. Jeg har aldri opplevd et større engasjement i noe prosjekt enn det jeg har opplevd i Trondheim og Trøndelag, og alle bør være stolte over den jobben som er gjort, sier skipresident Erik Røste til NTB.

Les også: Vikersund får skiflygings-VM i 2022

Overrasket Trondheim-ordfører og VM-sjef

Trondheim-ordfører Rita Ottervik er blant dem som de siste dagene vært på plass i Hellas for å overbevise FIS-representantene til å stemme på Trondheim.

Hun forteller til Adressa som også er på plass i Hellas at hun er overrasket over at Trondheim kun fikk seks stemmer.

- Jeg er skuffet over å få det stemmetallet vi har fått nå, sier Ottervik til Adressa.

- Det er overraskende. Vi var ganske sikre på å få syv stemmer, men håpet på åtte. Nå vet vi ikke hvem som har stemt hva, men det er ikke alle som spiller med åpne kort, forklarer Ottervik.

Det er foreløpig usikkert om Trondheim kommer til å søke om å få arrangere VM i 2025, men ordføreren forteller at hun synes det vil være fornuftig å legge inn en ny søknad ved neste anledning for å få igjen for den jobben som de nå har gjort.

- Det må være vår tur neste gang, sier Ottervik.

I likhet med Ottervik var VM-sjef Guri Hetland også svært skuffet over avgjørelsen torsdag kveld.

- Jeg er overrasket over tallene. Jeg er veldig, veldig skuffet, forteller Hetland til Adressa.

OPTIMISTER TIDLIGERE I UKEN: Skipresident Erik Røste (t.v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik hadde stor tro på at Trondheim skulle få arrangere VM i 2023 tidligere denne uken. 

Slovensk jubel

Det var på forhånd knyttet stor spenning til torsdagens tildeling.

Både Planica og Trondheim var sett på som to verdige kandidater, men valget falt altså til slutt på stedet som frem til nå er mest kjent for en av verdens største skiflygingsbakker.

Slovenerne har tre ganger tidligere forsøkt å få VM i nordiske grener til Planica, men har frem til nå ikke lykkes. Torsdag kunne de imidlertid endelig slippe jubelen løs.

De siste årene har Planica blitt rustet opp med både nye hoppbakker og langrennsløyper i håp om å kunne overbevise Det internasjonale skiforbundet. Forrige sesong ble det også arrangert verdenscuprenn i langrenn i det som nå blir VM-løyper i 2023.

Tilbakemeldingene fra flere av utøverne skal ha vært positive etter vinterens sesong.

Ruster opp Granåsen uansett

Også Trondheim kommune har planer om å ruste opp deres anlegg i Granåsen hvor det ble arrangert VM på ski i 1997.

Allerede før torsdagens tildeling har kommunen gjort det klart at de skal gjennomføre utbyggingen i Granåsen uavhengig om de blir VM-arrangør eller ikke.

Beregnet totalkostnad på utbyggingen skal være på cirka 900 millioner kroner, ifølge kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere