Tror lagvenninnene vil blomstre

VENTER HARD KONKURRANSE: Therese Johaug og Marit Bjørgen tror de kan vente seg enda tøffere konkurranse fra de yngste på langrennslandslaget kommende sesong.

VENTER HARD KONKURRANSE: Therese Johaug og Marit Bjørgen tror de kan vente seg enda tøffere konkurranse fra de yngste på langrennslandslaget kommende sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Spesielt flere av de unge vil blomstre til vinteren, sier Marit Bjørgen.

05.09.14 12:14

Therese Johaug (26) og Marit Bjørgen (34) tror at flere av landslagskollegene vil nærme seg verdenstoppen denne sesongen.

I flere år har de to vært Norges klart beste skiløpere på kvinnesiden. Det har vært et stykke ned til resten.

Det kan bli et litt annet bilde i denne VM-sesongen.

- Jeg synes at de fleste har tatt et steg i riktig retning, og det blir spennende å se til vinteren, sier Johaug til NTB på telefon fra Italia.

Bjørgen er inne på mye av det samme og spisser det ytterligere til.

- Jeg synes at det ser veldig bra ut. Jeg tror at spesielt flere av de unge vil blomstre til vinteren. De har gjennomført god trening i løpet av sommeren og høsten?

- Kan du nevne navn?

- Nei. Jeg vil ikke legge noe mer press på dem en dette, men det hadde bare vært artig om vi hadde fått tettere dueller og flere i toppen. Da blir du enda mer skjerpet selv også, sier Bjørgen.

Høyde

Kvinnelandslagsløperne har kost seg i høyden i italienske Livigno i flere dager allerede, og enda er det noen dager igjen før det blir retur til Norge.

Therese Johaug håper at hun har tatt noen steg selv også. Det må hun også om forrige sesongs verdenscupvinner skal tirre Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk ytterligere. Ikke minst i mesterskap.

- Jeg har konsentrert meg mye om teknikkbiten i sesongoppkjøringen, og i tillegg er det blitt enda mer styrketrening enn foran sist sesong. Det er blitt noen flere timer i styrkerommet på Olympiatoppen. Jeg håper at jeg er blitt flinkere på de små detaljene. Bortsett fra det har jeg gjort veldig mye av det samme som sist sesong, sier Johaug.

Prioritering

Johaug mener at hun er blitt flinkere til å prioritere det som er viktigst, nemlig trening. Hun er ikke så ofte å se på utenomsportslige tilstelninger og oppdrag som hun kanskje var for noen år siden.

Det er helt bevisst med tanke på det som kommer senere i vinter, der VM i Falun i februar 2015 er det aller viktigste.

- Men du er med på å profilere den nye VM-genseren som blir vist fram senere i vinter?

- Ja, men de bildene ble tatt allerede i mai. Ellers har jeg vært med på Toppidrettsveka i Aure, og så var jeg med på rulleskirennet Kirkerudbakken i Hamar i august. Så litt har jeg fått med meg.

- Det finnes en grense?

- Ja, for meg er det hele tiden en balansegang. Jeg må hele tiden vurdere nøye hva jeg kan være med på. Det handler om å holde energinivået oppe, sier 26-åringen.

Johaug kommer garantert til å markere seg i skisporet også i den kommende sesongen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.