RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på gullsjokk: - Alt er mulig

MEDALJEHÅP: Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen.
MEDALJEHÅP: Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen. Foto: Michael Kooren (Reuters / NTB scanpix)
Men målet er medalje for Norge.

Norge har tatt sju medaljer på de ni siste forsøkene i allround-EM. I russiske Tsjeljabinsk i helgen har landslagstreneren tro på mer norsk jubel.

Sverre Lunde Pedersen er på papiret Norges sterkeste kort når sesongens første mesterskap står for døren for de norske skøyteløperne. I tillegg reiser Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen til Russland.

- Først og fremst handler det om å gjøre gode skøyteløp. Det gjelder alle løperne. Det er alltid vanskelig å vite hva konkurrentene gjør, men om vi kommer hjem med en medalje skal vi være strålende fornøyd.

- Hvordan er medaljesjansene?

– Det er gode muligheter. Da må Sverre gå fire gode løp. Jeg har god tro på det, men man kan aldri styre konkurrentene.

- Hva med gull?

- Alt er mulig, men Sven Kramer er storfavoritt, som alltid når han er med, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Rekord

Lunde Pedersen imponerte like før avreise da han satte banerekord på 3000 meter i Vikingskipet. Med gode svar kort opptil avreise, er skøytetalentet offensiv foran mesterskapet.

- Målet er å kjempe om medalje. Jeg har vært rett utenfor pallen tidligere, så det er absolutt muligheter, sier Lunde Pedersen til NTB.

Rundt juletider slet bergenseren med sykdom i tre-fire dager. Forkjølelsen skal imidlertid ikke ha noe å si for 22-åringens form.

- Jeg merker ikke noe til det. Jeg begynte på antibiotika like før jul, så det gikk ganske for over, sier Lunde Pedersen.

Skarli mener 500-meteren vil få svært stor betydning for de norske utøverne.

- Der må vi henge med resten. Vi vet at vi er gode på de andre distansene.

- Det er den jeg går minst, så usikkerheten er størst der. Men jeg må også ha full klaff på de tre andre distansene, sier Lunde Pedersen.

Bøkko

I Arendal like før jul ble Håvard Bøkko den første som har tatt åtte strake titler i allround-NM. Siden 2006 har han stått for seks av sju medaljer i allround-EM.

- Formen er stigende. Han er god på alle distanser, men det er fortsatt litt tidlig etter skaden. De viktigste løpene kommer i februar og mars, sier Skarli om sin elev.

Blant jentene er Ida Njåtun Norges fremste håp. Hun har med seg Hege Bøkko som eneste lagvenninne.

Forholdene i hallen i Tsjeljabinsk blir ikke helt ulike det de norske utøverne kjenner til fra Vikingskipet, spår Skarli.

- Det er en grei hall. Den minner litt om Vikingskipet, og det passer oss ganske bra. Det blir ikke toppforhold inne i hallen, men det er ikke noe problem for oss. Vi er gode da, avslutter han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere