RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henrik Kristoffersen er beste nordmann etter første omgang i Italia. Han er nummer 14
Henrik Kristoffersen er beste nordmann etter første omgang i Italia. Han er nummer 14 Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

Tung norsk slalåmomgang i Madonna

- Jeg må bare satse alt og gi gass i annenomgangen, sier Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen hadde ikke klaff og kjørte inn til 14.-plassen i første omgang i verdenscuprennet i slalåm i Madonna di Campiglio mandag.

Han kom veldig bra i gang på toppen, men misset like før den andre mellomtiden etter vel 30 sekunders kjøring og kjørte svakt i den nederste halvdelen av traseen.

Han ligger 1,24 sekund bak tyskeren Felix Neureuther som leder. Tyskland har også annenplassen ved Fritz Dopfer, mens svensken André Myhrer holder tredjeplassen. Han ligger 33 hundredeler bak Neureuter.

Storfavoritten Marcel Hirscher skuffet stort og ligger på en svak 11.-plass etter første omgang. Han er 85 hundredeler bak teten etter en svært ordinær omgang til ham å være.

Ikke klaff

– Jeg kom bra i gang på toppen, men så kom jeg bakpå og skiene forsvant ut. Det ble svakt og dårlig etter feilen som gjorde at jeg helt mistet rytmen, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter førsteomgangen.

Han sa at han følte at det gikk tungt for ham etter storslalåmrennet i Alta Badia søndag, der han heller ikke hadde klaff. Den tunge perioden fortsatte gjennom førsteomgangen i slalåmrennet i Madonna mandag. Han skal slite med å sikre en pallplass etter det han presterte.

– Jeg må bare satse alt og gi gass i annenomgangen. Det er ikke noe annet å gjøre, sa han til NTB. At han var skuffet, hersket det ingen tvil om.

Tre videre

Ved siden av Kristoffersen gikk også Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Haugen videre. Haugen var nest siste av dem som fikk kjøre finaleomgangen, og kom med som nummer 29. Han var 2,63 sekunder bak Neureuter etter en omgang som ikke var klaff i det hele tatt.

Jonathan Nordbotten klarte seg noe bedre. Han ligger på 24.-plass etter førsteomgangen, men er 2,12 bak teten.

– Dette ble en fight fra start til mål. Det var tøft, sa Nordbotten til NTB etter sin omgang.

– Jeg kjørte dårlig på toppen og i mellompartiet, men fikk bedre klaff nederst. Det var ganske bra det jeg presterte på flata inn mot mål, fortalte han. Nordbotten sa også at det var seigt å kjøre og at det slo gjennom i noen partier av løypa.

Sebastian-Foss Solevåg kjørte ut etter 37 sekunders kjøring etter å ha kommet brukbart i gang.

– Jeg er rimelig fornøyd med starten min, men er både overrasket og irritert over feilen som felte meg. Jeg så ikke den feilen komme, men må se på video før jeg kan konkludere, sa Solevåg til NTB etter å ha seilt ut av løpet på innerski.

Heller ikke Espen Lysdahl kom til mål. Han hektet ut etter 30 sekunder og må også se finaleomgangen fra tilskuerplass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere