13. oktober ble det kjent at Therese Johaug hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Siden har det vært musestille fra stjernen.

Flere kritikere har stilt spørsmål ved Johaugs forklaring den gang, og nærmest krevd at 28-åringen uttaler seg ytterligere i saken.

Til Nettavisen påpekte flere eksperter at tausheten var merkelig.

Torsdag stilte Johaug opp til intervju for første gang siden den omtalte pressekonferansen. Nettavisen var ikke blant de inviterte mediene som fikk snakke med Johaug, men TV 2-journalist Ernst A. Lersveen, som har fulgt langrennslandslaget i en årrekke, fikk sju minutter med stjernen.

LES OGSÅ: Dette gjorde hun med esken

- Fortsatt i tvil

Til TV 2 Nyhetskanalen sier reporteren at det var lite nytt som kom fram i seansen og reflekterer følgende om det som ble sagt av Johaug:

- Jeg er fortsatt i tvil om hvordan det er mulig. I de dagene hvor Therese Johaug befinner seg i Seiser Alm sammen med landslaget, hvor hun da blir syk den 27. august med diare, feber, solstikk og solbrent leppe, får hun ingen behandling utenom å legge seg litt bak på langturer. Det synes jeg er rart når vi vet at på plass i Seiser Alm var fysioterapeut Torgeir Hansen, som er leder av helseteamet i langrenn, sier TV 2-profilen.

- Det blir ikke noen annen form for behandling enn å vente og se dag for dag. Dagene går og hun kommer til Livigno og møter landslagslege Fredrik Bendiksen. Jeg er litt usikker på rekkefølgen der. På pressekonferansen sa hun at hun oppsøkte ham på frokosten, nå var det at hun oppsøkte ham på lunsj. Men likevel, om det var frokosten eller lunsj, det går altså over på en ny dato før hun får behandling.

Lersveen stusser over at det gikk så lang tid, siden apoteket, der kremen ble kjøpt, faktisk bare lå noen hundre meter fra utøvernes hotell.

- Jeg så forstår ikke at det er mulig. Jeg forstår heller ikke hvordan en så bestemt, ung dame som Therese Johaug kan akseptere at man går over til en ny dato før hun får krem. Men det er ikke jeg som skal bedømme dette, jeg bare reflekterer over hva som har skjedd og hva Johaug har fortalt.

- Et halvt døgn

I intervjuet med TV 2, stilte Lersveen følgende spørsmål til Johaug.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Du kom ned til Livigno og oppsøkte lege 2. september. Den 3. september gikk han på apoteket. Hvordan skal du få meg til å tro at du aksepterte å vente ett døgn med å få krem?

- Fredrik kom ned sent torsdagskvelden den første. På fredagen tok vi en prat før frokost og vi ble da enig om at siden jeg ikke hadde hatt mer diaré at jeg skulle legge meg litt bak på langturen. Til lunsj gikk jeg til Fredrik med leppa og lurte på om han hadde noe krem. Han svarte han skulle se. På lørdagen fikk jeg den første kremen. Den virket ikke. Søndagskveld fikk jeg den andre, forklarer 28-åringen overfor kanalen.

LES OGSÅ: Johaug fikk støtte av kjæresten

- Det går kanskje et halvt døgn til jeg får første salven fra Fredrik. Det kan man mene hva man vil om. Men historien er det den er, sier Johaug.

TV 2s erfarne reporter bet seg også merke i at Johaug under den første pressekonferansen uttalte at hun gikk til legen under frokosten den aktuelle dagen, mens hun nå sier hun gjorde det under lunsj.

Slik svarer Johaug på det:

- Jeg gikk først til ham på frokost. Da ble vi enige om at jeg skulle legge meg lenger bak på langturen. Jeg nevnte såvidt det med leppen. Men den første ordentlige samtalen hadde vi ved lunsj etter treningsøkta. Hva vi skulle gjøre med leppen, forteller 28-åringen.