*Nettavisen* Sport.

TV 2 sender ishockey-VM

Norges kamper fra ishockey-VM i Hviterussland blir likevel vist på norsk TV. Sent tirsdag kveld sikret TV 2 rettighetene til å kringkaste mesterskapet.

Norges kamper fra ishockey-VM i Hviterussland blir likevel vist på norsk TV. Sent tirsdag kveld sikret TV 2 rettighetene til å kringkaste mesterskapet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Norges kamper fra ishockey-VM i Hviterussland blir likevel vist på norsk TV. Sent tirsdag kveld sikret TV 2 rettighetene til å kringkaste mesterskapet.

– Dette er en gledens dag for norsk hockey. Det har tatt tid, men vi er svært godt fornøyde med resultatet. Det ville vært svært trist om ikke ishockey-VM med norsk deltakelse skulle blitt vist på TV her hjemme, sier rettighetssjef Bjørn Taalesen i TV 2 i en pressemelding.

Det ble stilt krav om at Norges VM-kamper skulle vises på en åpen kanal. Dermed blir alle disse kampene sendt på TV 2 Zebra.

De øvrige kampene fra mesterskapet i Minsk blir sendt på TV 2 Sportskanalen og nettjenesten TV 2 Sumo.

Tidspress

Med kun to dager til VM-start, har kanalen smått med tid til å bli klar til turneringen.

– Vi i TV 2 er vant til å kaste oss rundt på kort varsel, og hele organisasjonen er nå i full sving med å forberede VM på rekordtid. Vi satser stort og skal dekke VM i ishockey på best mulig måte, sier Taalesen.

Norge VM-åpner mot Italia lørdag og skal spille totalt sju kamper i gruppespillet:

10/5 (11.45): Italia – Norge

11/5 (15.45): Norge – Danmark

13/5 (19.45): Norge – Sverige

14/5 (19.45): Slovakia – Norge

17/5 (11.45): Frankrike – Norge

18/5 (19.45): Tsjekkia – Norge

20/5 (11.45): Norge – Canada

Kvartfinaler, semifinaler og medaljekamper spilles 22. til 25. mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.