Uforståelig dommeravgjørelse: - Flaut er det!

ANNULLERT: Her er pucken helt tydelig inne bak Storhamar-keeper Robert Hestmann. Dommeren valgte, veldig merkelig, å annullerte scoringen.

ANNULLERT: Her er pucken helt tydelig inne bak Storhamar-keeper Robert Hestmann. Dommeren valgte, veldig merkelig, å annullerte scoringen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

«Ingen» forstår hvorfor Vålerengas scoring, allerede etter 20 sekunders spill, ble annullert. Heller ikke dommeren selv.

11.09.15 21:47

STORHAMAR - VÅLERENGA 0-2:

Denne sesongen har man innført videodømming i Get-ligaen.

Og allerede 20 sekunder inn i sesongen ble det nye systemet tatt i bruk, etter at dommer Tor Olav Johnsen meget merkelig annullerte en Vålerenga-scoring.

LES OGSÅ: Frustrert Thoresen: - Dere ser bare det dere selv vil se

TV 2s hockeyekspert, Ole Eskild Dahlstrøm, skjønte ingenting av annulleringen.

- Det skal mye til for at han kommer med en forklaring som jeg tror på, slo han fast i den første pausen.

Han får støtte av landslagsspiller Mats Rosseli Olsen, som på Twitter fikk utløp for sin frustrasjon.

Vålerenga fikk imidlertid scoringen de trengte for å ta alle tre poengene, da Jonas Oppøyen sørget for 0-1 åtte minutter inn i sisteperioden, før Filip Gunnarsson satte inn 0-2 med rett under tre minutter igjen av oppgjøret.

Etter kampen var dommer Tor Olav Johnsen nådeløs over egen prestasjon ved annulleringen, og han møtte rakrygget opp til intervju hos TV 2.

- Det er rett og slett dårlig løst. Litt hjernebløsning. Jeg tneker uklart og gjør en veldig, veldig dårlig vurdering, sa Johnsen til TV 2.

Han oppsummerer egen kamp slik:

- Prestasjonen min er ikke god nok, sa han kontant.

Skuffet
Storhamar-trener Alexander Smirnov var mindre fornøyd med egne spillere etter kampen.

- Vi spiller dårlig i dag. Førsteperioden er ok, men etter det er vi passive og taper alle duellene. Vi har ikke nok aggressivt spill foran motstandermålet, er Smirnovs analyse.

Storhamar-kaptein Christian Larriveé slaktet egne lagkamerater etter kampen.

- Jeg tror vi merket presset. Folk har pratet om at vi var favoritter, men det betyr ikke noe. Vi møtte ikke opp og gjorde mange feil. Det er vanskelig å vinne en kamp da, sa Larriveé til TV 2.

Annullering
Vålerenga sjokkerte vertene fra start, og gikk ut i hundre.

Allerede etter 20 sekunder fikk de også pucken inn bak Robert Hestmann i Storhamar-målet, men dommeren valgte å annullere.

Storhamar-forsvarer Scott Hotham klarerte pucken rett i dommerens skøyte, før gummiskiva havnet på bladet til Tobias Lindstöm. Han skjøt pucken på mål, før den snek seg inn under Hestmann.

Merkelig annullering av dommeren, ettersom regelverket forteller følgende:

«Ingen mål blir godkjent dersom pucken blir direkte styrt i mål av en dommer, selv om pucken deretter forandrer retning på en hvilken som helst utespiller eller målvakten. Dersom pucken treffer en dommer og deretter blir skutt i mål på lovlig måte, skal det dømmes mål»

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Jonas Oppøyen jubler her for 1-0-scoringen til Vålerenga. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)


Fortjent Vålerenga-scoring
Storhamar tok over utover i førsteperioden, men klarte ikke å utnytte sine tre overtallsspill.

Gjestene tok nok en gang kommandoen fra start av i andreperioden, og de var det skarpeste laget i midtperioden.

4996 tilskuere måtte vente helt til det var spilt åtte minutter av sisteperioden før kampens første scoring kom.

Jonas Oppøyen var riktig plassert foran Storhamar-målet og pirket pucken inn bak Hestmann, etter en flott pasning fra Martin Laumann Ylven.

Med to minutter og 49 sekunder igjen av kampen kom Filip Gunnarsson alene med Hestmann, etter et arrogant forsøk på å dempe pucken av Lars Løkken Østli.

Gunnarsson gjorde ingen feil og satte pucken iskald inn bak Storhamar-keeperen.

Storhamar klarte aldri å svare på gjestenes scoringer, og storfavoritten gikk dermed på et meget overraskende tap i seriepremieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.