RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra OL

REISER HJEM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har gått sitt siste renn i OL.
REISER HJEM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har gått sitt siste renn i OL. (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Hun følte kanskje det var på tide å si at nok er nok.

SOTSJI (Nettavisen): Landslagstrener Egil Kristiansen sier til Nettavisen at Jacobsen følte hun ikke hadde nok energi til å prestere bra nok på de siste øvelsene.

- Det er Astrid selv som har tatt den avgjørelsen. Vi støtter hun hundre prosent på det som hun føler er best for seg selv. Akkurat nå så følte hun at det kanskje var på tide å si at nok er nok. Hun har brukt mye energi på å klare å fokusere på de rennene hun skulle gå, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Når hun da var ferdig med stafetten og de rennene hun visste at hun skulle gå, så fikk hun et lite tomrom hvor hun begynte å tenke litt. Da var vurderingen at hun mente hun kanskje ikke hadde energi nok til å holde ut en uke til med å fokusere og yte sitt beste, forklarer landslagstreneren.

Jacobsen var en kandidat til å gå tremila i OL, men gav altså beskjed at Heidi Weng og Kristin Størmer Steira bør gå i stedet for henne.

- Det var jevnt om plassene blant tre stykker. Det var Heidi, Kristin og Astrid. Men Astrid sa det at akkurat nå så følte hun at hun ikke klarte å forberede seg hundre prosent. Hun mente da at de to andre var bedre skikket til å gå den tremila enn det hun var, sier Kristiansen.

Dagen før OL-åpningen kveld kom den tragiske beskjeden om at den norske langrennsutøveren Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde mistet broren.

Nyheten ble tatt imot med stor sorg av både 27-åringen og flere av de andre i den norske langrennstroppen, som også kjente broren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere