Gå til sidens hovedinnhold

Ulsrud til sluttspillet i curling-VM

De norske gutta storspiller.

Thomas Ulsrud & co. er klare for VM-sluttspillet i curling. I sin niende kamp knuste de norske herrene Russland med 11-2 etter at de tidligere på dagen hadde slått Skottland 6-4.

Dermed står Norge med åtte seirer og ett tap med to kamper igjen å spille. Det skal mye til for at nordmennene ikke blir blant de to beste i grunnspillet og kan gå direkte til finalekvalifisering fredag. Norge har igjen USA og Sveits i gruppespillet torsdag.

Eneren og toeren i gruppespillet møtes i finalekvalifisering, mens treeren og fireren spiller semifinalekvalifisering.

Tidlig avgjørelse
Allerede etter tre omganger mot Russland sto det 8-1, etter at Norge hadde gått opp til 3-0 i den første og russerne hadde redusert i den andre. Med siste stein i den tredje omgangen tok Ulsrud hele fem poeng, og kampen var i realiteten over. Men man må spille seks omganger i en curlingmatch før man kan gi seg.

Norge stjal ett poeng i den fjerde omgangen før russerne reduserte til 2-9 i den femte. I sjette omgang tok Ulsrud to nye poeng, og oppgjøret var definitivt over.

– De spilte solid og har ikke hatt så mye problemer så langt. De to gjenstående kampene blir også viktige. Det gjelder å ikke slippe seg for langt ned selv om man er klar for sluttspillet, sa sportssjef Pål Trulsen til NTB.

Canada skuffer
Canada har skuffet en del så langt i VM og har så langt ikke vist samme sikkerheten. Canadierne med Kevin Koe som skip tapte 2-6 for Sverige i sin kveldskamp onsdag. Canada holder tredjeplassen etter ni omganger med seks seire og tre tap.

– Det ser ut som om at canadierne ikke får det helt til og har ikke funnet flyten. Det er et godt lag og vi må se opp for dem i sluttspillet. Laget er jo det samme som vant VM i 2010, sa Trulsen.

I kampen mot Skottland ledet Norge 3-0 etter tredje omgang, men skottene kjempet seg tilbake i kampen med ett poeng i hver av de tre neste omgangene. Norge tok på nytt ledelsen i sjuende omgang, men skottene svarte i den neste. Ulsruds lag sikret så seieren med to nye poeng i niende omgang. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger