RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA ønsker å bytte vekk «superdraktene»

BYTTE DRAKTER: Shani Davis og de amerikanske skøyteløperne ønsker å bytte drakter.
BYTTE DRAKTER: Shani Davis og de amerikanske skøyteløperne ønsker å bytte drakter.
«Superdraktene»var ikke så supre likevel.

Sotsji (NTB-Reuters): USAs skøytelag venter på klarsignal for å få lov til å bytte ut «superdraktene» som får skylden for deres OL-fiasko så langt i Sotsji-lekene.

Mike Plant, som er president i USAs skøyteforbund, har informert Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) og Den internasjonale olympiske komité (IOK) om at det er ønske om å gå tilbake til draktene de har benyttet i verdenscupen.

Lørdag benyttet amerikanske løpere tre ulike drakter under trening i Sotsji.

- En anmodning om å bytte ut draktene USAs lengdeløpslag har fått godkjent til OL er under behandling, meddelte ISU lørdag.

- Draktene de vil bytte til ble før sesongen godkjent av ISU for bruk i verdenscupen og mesterskap, men drakter som skal brukes i OL må tilfredsstille kravene i IOKs regel 50 og følgelig ISUs regel 223. Dersom disse kravene oppfylles, har vi ikke noe imot byttet.

Under behandling

IOK-talsmann Mark Adams sa at det ikke vil være innvendinger så snart det er fastslått at draktene tilfredsstiller disse kravene.

- Vi er klar over forespørselen, og den er under behandling, sa han lørdag morgen.

USAs skøyteløpere har skuffet enormt så langt i OL. De var regnet som hete medaljekandidater på flere distanser, men så langt har ingen amerikaner fått bedre enn 7.-plass. Det har bidratt til Nederlands enorme dominans i skøytehallen.

Det er mistanke om at de nyutviklede og høyteknologiske draktene utstyrsleverandøren Under Armor har produsert for USA har skylden.

Bytte til 1500

Avisen Wall Street Journal skriver med henvisning til kilder i det amerikanske laget at ventiler bak på draktene, som skal slippe ut varme, i stedet slipper luft inn i draktene. Det bremser løperne og hindrer dem i å få det lave tyngdepunktet som skal til for å gå fort.

Shani Davis var blant de heteste favorittene på 1000 meter, men ble bare nummer åtte. Han har brukt en annen drakt under treningen til lørdagens 1500 meter. Også Brian Hansen, Joey Mantia og Jonathan Kuck håper å gå lørdagens løp med gamle drakter. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere