Ustjugov fortsetter å boikotte pressen: - Det er trist

Han er tilbake i verdenstoppen, men Sergej Ustjugov nekter fortsatt å snakke med pressen.

02.01.19 17:07

OBERSTDORF (Nettavisen): Russeren ble onsdag nummer tre på fellesstarten i Oberstdorf og er en av favorittene til å vinne Tour de Ski.

Men hva han synes om det er det ingen som vet.

Ustjugov har bestemt seg for å boikotte pressen og selv om FIS har gitt utrykk for at de ikke vil tillate en slik boikott, hadde russeren ingen planer om å svare på pressens spørsmål etter den 4. Tour de Ski-etappen.

Han dukket riktignok opp på den offisielle pressekonferansen etter løpet, men svarte kun kort på et spørsmål fra FIS' mediakoordinator før han stakk av.

Se video av hendelsen øverst i saken!

Nettavisen og andre medier på plass i Oberstford har forsøkt å få svar på hvorfor han boikotter pressen, men ingen i det russiske støtteapparatet har et godt svar å gi.

PÅ PALLEN: Sergej Ustjugov ble nummer tre på onsdagens fellesstart. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

TV 2-Ernst: - Det er trist!

Ernst A. Lersveen, TV 2s erfarne langrennsreporter, ønsket i likhet med Nettavisen å stille russeren flere spørsmål etter onsdagens løp.

Det fikk han ikke.

Lersveen mener det er viktig for sporten at de største profilene stiller opp til intervju.

- Jeg synes det er trist. Det er trist fordi at de ikke klarer å innse sin rolle i det her. Ustjugov er en av de største stjernene. Det er faktisk en del av å være stjerne, det å kommunisere.

- Det sitter folk i Tyskland, Norge og rundt omkring i Europa som ser på det her og er interessert i å høre hva han sier. Det er trist for publikum, sier Lersveen til Nettavisen.

- Kan kanskje finne på noe annet

TV 2-reporteren ønsker at russeren gir beskjed dersom han har et problem med pressen.

- Hvis man ikke vil være med, så kan man kanskje finne på noe annet. Eller så må man forklare om det er noe vi som et bindeledd mellom folk og utøveren gjør feil. Jeg vil gjerne høre hva han sier og jeg vil bringe det videre til folk, forklarer Lersveen.

FØLGER MED: TV 2 reporter Ernst A. Lersveen har fulgt langrennssirkuset i en årrekke. Han liker dårlig at en av de største stjernene ikke snakker med pressen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Han stod klar til å spørre russeren om både onsdagens duell med Iversen, OL-utestengelsen og mistankene som rettes mot russerne, men svarene på det må han og andre medier vente på.

- Hvis han er misfornøyd med oss, så er det mye bedre å snakke med oss enn å snu ryggen. Vi driver en miniidrett og vi må dyrke de stjernene vi har og han er en av stjernene, sier Lersveen.

Utestengt fra OL

Ustjugov var én av flere russiske løpere som ble utestengt fra OL i Pyeongchang forrige sesong.

Russeren skal ikke ha avlagt en positiv dopingprøve, men var likevel blant flere titalls russere som av IOC ikke fikk delta i OL.

Landslagstrener Markus Cramer hevder Ustjugov fortsatt ikke har fått et svar på hvorfor han ikke fikk delta i lekene i Sør-Korea.

- Han har aldri hatt noe problem med doping. Han har tatt masse tester og alle var greie. Så hvorfor blir han utestengt? De må gi et svar. Det er dumt. Det er vanskelig for psyken til utøveren når man vet at man ikke har gjort noe galt, men så blir man utestengt, sier Cramer.

Det virker imidlertid ikke å være noe galt med psyken til Ustjugov i langrennsløypa.

Russeren ligger på 2. plass i Tour de Ski-sammendraget og er kun 15,4 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo som leder når tre etapper gjenstår.

Tour de Ski fortsetter med 15 kilometer jaktstart i Oberstdorf torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.