RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut mot Northug: - Takk til Norges Skiforbund for ryggrad


Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fornøyd med Norges Skiforbunds handling i «Northug-saken».
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fornøyd med Norges Skiforbunds handling i «Northug-saken». Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) roser skiforbundet i «Northug-saken».

Mandag ble det klart at Petter Northug ikke har skrevet under noen ny landslagsavtale med Norges Skiforbund. Nå melder skiforbundet at VM-kongen nektes deltakelse i verdenscupen og Tour de Ski den kommende sesongen.

- Takk for ryggrad

Bra, sier langrennslandslagets Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

På sin Facebook-side skriver hun følgende:

«Alle ønsker selvfølgelig at de beste skal gå skirenn for Norge. Men jeg er glad jeg representerer et forbund som også tenker på fremtiden og dens generasjoner. Norge er basert på solide felleskapssystemer, og det er noe vi med god grunn kan være stolte av. På lik linje med at vi ikke ville gitt Olav Thon skattefritak fordi han er en ener i å skape store verdier og arbeidsplasser for nasjonen, kan vi ikke tillate at en enkelt utøver skal slippe å gjøre jobben for landslagets sponsorer. Slik fellesskapets skattepenger er med på å betale for helsetjenester, utdanning og samferdsel for både rik og fattig er landslagets sponsorinntekter med på å finansiere alle Norges representasjonsoppgaver i langrenn både for rutinerte og urutinerte. Takk til NSF for ryggrad! For de som lurer er dette en organisasjon med rom for individuelle tilpasninger i opplegg og rom for egne sponsorer, så lenge de ikke er i konflikt med forbundets egne. Men det er ikke rom for å putte penger i egen lomme hvis fellesskapet blir skadelidende. Heldigvis får en si?»

I et svar til en av kommentarene på Facebook-posten, trekker hun frem Northugs fyllekjøringsskandale som en grunn til at han bør krype til korset i denne saken. Hun mener nemlig at skiforundets utelatelse av Northug til OL i Torino i 2006 har hengt igjen i hodet til skistjernen.

- Det er også på tide å komme seg videre og tilgi det. Alle tilga han fyllekjøringen ganske så fort..., skriver Jacobsen.

- Kudos til skiforbundet

Avgjørelsen til skiforbundet ble mandag hyllet av daglig leder i Sponsorconsult, Jacob Lund.

- Kudos til skiforbundet for fasthet. Det er veldig viktig at skiforbundet ikke lar en enkeltutøver endre prinsippene. Skiforbundets sponsorer skal tjene hele fellesskapet. Når de beste utøverne skal gjøre sine egne kommersielle avtaler fører det til at hele sponsorprogrammet til skiforbundet blir uthulet innenfra. Det er det Petter Northug gjør med sin avtale, sier han til Nettavisen.

Northug-leiren ønsker ikke å kommentere avgjørelsen til skiforbundet på nåværende tidspunkt.

- Vi registrerer forbundets pressemelding, og vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, forteller manager Are Sørum Langås til Nettavisen.

Grunnen til hele situasjonen er at Northug nå går for et privatlag, og at han ikke vil føye seg etter skiforbundets regler.

- Ikke en god måte å løse saken på, sier tidligere landslagsløper, nå langløpsløper Anders Aukland til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere